abc.lv skaitļos

Lietotāji online8
Aktīvie uzņēmumi25213
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Kā mazu vannasistabu padarīt vizuāli plašāku : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Kā mazu vannasistabu padarīt vizuāli plašāku

Kā mazu vannasistabu padarīt vizuāli plašāku

Lai gan arvien biežāk jaunbūvēs tiek veidotas plašas un gaišas vannasistabas, tomēr lielākoties mūsu valstī saglabājušās mazas, necilas higiēnas zonas, kurās atrasta vieta tikai nepieciešamākajiem objektiem. Lai nebūtu jāveic ievērojami pārbūves darbi, ietaupi vietu un iegūsti vizuāli plašāku telpu ar gaismas, krāsas un citu elementu palīdzību.

Augstuma ilūzija

Lai telpai piešķirtu augstu griestu ilūziju, dizainā izmanto vertikālas līnijas, kas skatienu ved no lejas uz augšu.

Pamēģini:

  • noflīzēt vannasistabas sienu līdz pašiem griestiem;
  • uz sienas uzkrāsot vertikālas līnijas;
  • izlīmēt mitrumizturīgas tapetes ar svītrainu rakstu.

Lai, ienākot vannasistabā, cilvēka acu skatiens virzītos no lejas uz augšu, vari arī pamēģināt iezīmēt sienas/griestu robežu. Izmanto rakstainas flīzes un pa telpas perimetru, tieši zem griestiem, izveido flīzētu līniju.

Gaismas un spoguļi

Spoguļi mazai telpai piešķir trūkstošo dziļumu, platumu un garumu, tāpēc tos var veiksmīgi izmantot gan grīdām, gan arī sienām un griestiem. Spoguļi arī palīdz vienmērīgi sadalīt gaismu, padarot telpu šķietami gaišāku.

Bezkrāsainas un caurspīdīgas dušas kabīnes vannasistabai nodrošina papildus telpas un gaismas ilūziju, savukārt, lai izvairītos no vizuālām barjerām, izvēlies dušas kabīni bez redzama ietvara.

Ja tev ir paveicies un vannasistabai ir vismaz viens logs, nekādā gadījumā neaizsedz to ar bieziem aizkariem vai masīvām žalūzijām. Ļauj, lai dabiskā gaisma piepilda telpu.

Ja tavā vannasistabā neiespīd saule, ja vien ir iespēja, ierīko jumta logu. Labs risinājums ir arī griestu lampa, tomēr to nedrīkst novietot tieši virs izlietnes, jo tad lampa metīs ēnu. Vislabāk lampu novietot virs spoguļa un abās tā pusēs, tādējādi izvairotos no ēnām.

Izgaismojot perimetru, telpa izskatīsies vizuāli plašāka un tiks atrisināta tumšo stūru problēma.

Pamēģini:

  • izvietot pie sienām plauktus, lai tie atrastos tuvu griestiem, un to apakšā iebūvēt lampiņas.

Atceries – kas par daudz, tas par skādi! Nepārcenties, ar vienu spoguli vannasistabā pilnīgi pietiks.

Krāsas

Mazās telpās ievēro vienkāršību. Piesātinātas, raibas un spilgtas krāsas vannasistabā īsti nederēs. Raibumi telpu padarīs vizuāli vēl mazāku un pārblīvētu, tāpēc labāk izmanto gaišas krāsas. Sienas, griesti un aksesuāri pasteļa, dabīgos vai baltos toņos radīs paplašinošu efektu.

Ja tomēr sirdij tuvi košie toņi, izmanto tos gudri. Pilnīgi pietiks ar nelieliem krāsas akcentiem dvieļu, paklājiņa vai zobu birstīšu turētāja izskatā.

Flīzes

Labs risinājums ir lielāku flīžu izmantošana. Tās radīs plašākas telpas efektu, turklāt būs nepieciešams mazāks flīžu skaits, kas nozīmē mazāk darba pie šuvju aizpildīšanas. Tāpat arī telpā būs mazāk traucējošu līniju.

Vizuāli lielāku telpu iespējams iegūt arī ar atklātas grīdas palīdzību. Centies uz tās novietot pēc iespējas mazāk skapīšu, aksesuāru un dažādu citu objektu. Iegādājies izlietni uz paaugstinājuma un skapīšus pieskrūvē pie sienas.

Skapīši, izlietne un vanna

Vannas un izlietnes uz paaugstinājuma rada papildus telpu, tomēr, ja tev nepieciešams izvietot daudz mazu priekšmetu, apsver vannu vai izlietni ar iebūvētu plauktu.

Vannasistabā novieto tikai īpaši pārdomātas un saskaņotas mēbeles, jo stilu juceklis tikai pasliktinās mazās telpas problēmu. Labs mēbeļu risinājums ir atklāti un nišu plaukti, kā arī uz grīdas nenovietoti, peldoša tipa skapīši.

Ja vannasistabu paredzēts apvienot ar tualeti, klozetpodu var novietot nišā, kurā labi iederēsies arī plaukti.

Mazā vannasistabā labāk iztikt ar dušas kabīni, tomēr, ja noteikti vēlies vannu, tad sameklē nelielu, bet dziļu modeli.

Durvis

Telpas taupīšanas nolūkā derēs bīdāmās durvis. Tās var būs paslēptas sienu dobumos vai novietoties ārpus vannasistabas, tādējādi nodrošinot tīru telpas izskatu.

Ja izmanto eņģu durvis, piestiprini pie tām dvieļu pakaramos, tādējādi atbrīvojot sienas no nevajadzīgiem priekšmetiem.

Foto: Stephen Harris/Flickr.com; TYM Smart Homes & Home Theaters/Flickr.com; Living Rooms London/Flickr.com; Hotel Le Plaza/Flickr.com

Banner 280x280

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Uzņēmumi, saistīti ar raksta tematiku nozarē "Krāsas, lakas, līmes, ķīmija":