abc.lv skaitļos

Lietotāji online29
Aktīvie uzņēmumi25213
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Kā izveidot tabureti ar pītu sēdekli? : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Kā izveidot tabureti ar pītu sēdekli?

Kā izveidot tabureti ar pītu sēdekli?
Spilgta taburete ar pītu sēdekli perfekti iederēsies jebkurā vasarnīcas interjerā. Pateicoties īpašam ģeometriskam rakstam, kas tiek iegūts, izmantojot pīšanas tehniku, tā uzreiz ir pamanāma.







Šajā projektā var izmantot linu vai papīra auklas, kā arī auklas vai virves no sintētiskiem materiāliem. Auklas garums atkarīgs no taburetes rāmja izmēriem. Šajā gadījumā rāmja izmērs ir 30x35cm. Pīšanai bija nepieciešami apmēram 17 metri papīra auklas pamatam un apmēram 8 metri appinumam.


Nepieciešamie materiāli un instrumenti:
* Taburetes pamatne (kājiņas, sēdekļa rāmis),
* papīra aukla divās krāsās,
* mēbeļu naglas,
* āmurs,
* skavošanas knaibles,
* šķēres,
* īlens,
* krāsa vai kodne taburetes pamatnes apstrādei (nav obligāti).

Nepieciešamības gadījumā taburetes pamatni apstrādā ar kodni vai krāsu. Vari izmantot arī laku.





Nosaki pamata auklas virzienu. Lai auklu būtu vieglāk aptīt ap rāmi, vienu tās galu piefiksē. Šim nolūkam izmanto mēbeļu naglas vai kancelejes spraudīti. Aptin rāmi ar auklu (aukla, kas paredzēta pamata pinumam tiek aptīta apkārt divām pretējām rāmja līstēm). Seko, lai vijums būtu pēc iespējas ciešāks.





Uztinot auklu apmēram 4 – 5 reizes, pēc iespējas stiprāk savelc to un piefiksē ar skavošanas knaiblēm. Turpini pīt, ik pa laikam pārvietojot skavas un kontrolējot nostiepi.







Kad palicis pavisam nedaudz, lai pabeigtu pamata pinumu, appinuma auklu piefiksē aptītās līstes iekšpusē – kā parādīts attēlā. Pabeidzot pamata pinumu, tu noslēpsi appinuma auklas brīvo galu un naglu, kas to fiksē. Kad esi pabeidzis pinumu, piefiksē brīvo galu uz līstes.





Tagad iepin appinuma auklu pamata pinumā. Šajā projektā tiek izmantota šāda shēma: 3 rindas augšā, 3 lejā. Taču var izmantot tādas shēmas kā 1/3, 2/2 vai 5/4. Jo vairāk pamata pinuma rindu paliek zem appinuma, jo pamanāmāks tas ir un appinuma krāsa uz kopējā fona izceļas vēl vairāk.

Izvelc auklu cauri visiem pamata pavedieniem, ievērojot izvēlēto shēmu, tad auklu iever zem rāmja un savelc. Appinuma auklu pārvieto pēc iespējas tuvāk rāmja sāna malai. Otro rindu pin tāpat. Turpini pīšanu, kamēr neesi nonācis līdz rāmja otrajai malai. Beigās appinuma auklu iepīt būs aizvien grūtāk, jo auklu nostiepe pakāpeniski kļūs lielāka. Situācijas glābšanai vari izmantot īlenu.






Lūk, tava jaunā taburete ir gatava. Tā noderēs ne tikai izmantošanai vasarnīcā vai vasaras virtuvē, bet arī terasē un pagalmā.









Informācijas avots: www.diy.ru

Foto: www.diy.ru
 

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai