abc.lv skaitļos

Lietotāji online91
Aktīvie uzņēmumi25212
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Kā izveidot plauktiņu, ko izvietot uz dīvana elkoņbalsta? : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Kā izveidot plauktiņu, ko izvietot uz dīvana elkoņbalsta?

Kā izveidot plauktiņu, ko izvietot uz dīvana elkoņbalsta?
Sēžot uz dīvāna un lasot grāmatu, patīkami baudīt savu iemīļoto dzērienu. Ko darīt, ja blakus dīvānam nav galda vai plaukta, uz kura varētu novietot glāzi vai krūzi? Piedāvājam izgatavot speciālu plauktiņu ar krūzes, glāzes turētāju, kas tiks uzstādīts uz dīvāna elkoņbalsta.

Jau rakstījām, ka dizaineri izgudrojuši virkni paliktņu, galdiņu un plauktu, kurus var viegli piestiprināt pie dīvānu un krēslu elkoņbalstiem. Šoreiz ir iespēja tādu izgatavot savām rokām!

Nepieciešamie instrumenti un materiāli:
* spīles (garums ne mazāks par 20cm);
* caurumu zāģis (diametru izvēlēties pēc saviem ieskatiem);
* mērlente;
* zīmulis;
* urbis;
* koka dēlis;
* neliels gabals plāna saplākšņa;
* galdniecības līme;
* kodne;
* smalks smilšpapīrs;
* laka.

Izmēri elkoņbalstu un nosaki, kādi būs galdiņa izmēri. Aprēķini katra dēlīša nepieciešamo garumu un platumu.

Šajā gadījumā augšējā dēlīša un sānu dēļu garums ir 350mm. Lai noteiktu augšējā dēlīša platumu, elkoņbalsta platuma izmēram jāpievieno klāt sānu dēļu biezuma izmērs. Saplākšņa izmēriem jāatbilst elkoņbalsta platumam. Tam pilnībā jānoklāj augšējā dēlī izveidotā atvere.

Uz augšējā dēļa atzīmē centrālo punktu, kas paredzēts atverei, pirms tam pieliec klāt caurumu zāģi un piemēri, vai tas atbilst.

Izmantojot smilšpapīru, apstrādā izveidoto atveri, kā arī dēlīšu virsmu. Stūrus un malas nevajag apstrādāt, pretējā gadījumā,  liekot detaļas kopā, varētu izveidoties spraugas.

Plānā kārtiņā uzklāj galdniecības līmi uz sānu dēļu augšējās malas. Savieno detaļas, izmantojot spīles. Dod laiku līmei izžūt.

Kad līme būs labi nožuvusi un būsi pārliecināts savienoto detaļu izturībā, vari vēlreiz noslīpēt visas virsmas. Šoreiz var nolīdzināt arī stūrus.




Noklāj koku ar piemērotas krāsas kodni. Dod laiku tai izžūt – apmēram 12 stundas. Vēlāk virsmu var kārtīgi apstrādāt, izmantojot vissmalkāko smilšpapīru, tādā veidā tiekot vaļā no koksnes šķiedrām, kas izcēlušās mitruma iedarbībā. Ja koka krāsa izdosies nepietiekami piesātināta, var otrreiz uzklāt kodni.




Izmantojot galdniecības līmi, zem izveidotās atveres augšējā dēlī piefiksē plānu saplākšņa gabalu. Piespied to, izmantojot spīles. Noslauki lieko līmi. Dod laiku tam nožūt. Noklāj izveidoto galdiņu ar glancētu vai matētu laku. Tā pasargāsi to no mitruma iedarbības.





Tādu galdiņu var uzstādīt uz dīvāna vai klubkrēsla elkoņbalstiem un baudīt sevis izveidotās ērtības!
















Informācijas avots: www.diy.ru

Foto: www.diy.ru
 

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Ar jauniem noteikumiem veicinās teritoriju un būvju kopšanu galvaspilsētā

Ar jauniem noteikumiem veicinās teritoriju un būvju kopšanu galvaspilsētā

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja otrdien, 16. aprīlī, atbalstīja jaunus noteikumus* par teritoriju kopšanu un būvju uzturēšanu galvaspilsētā, kas paredz nodrošināt sakoptu pilsētvidi, vienlaikus neuzliekot pārmērīgu slogu iedzīvotājiem atsevišķu teritoriju kopšanas nodrošināšanai. Noteikumi vēl būs jāpieņem domes sēdē.

Izstāsti Latvijai