abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25213
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Kā iztīrīt mājokli, izmantojot citronu? : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Kā iztīrīt mājokli, izmantojot citronu?

Kā iztīrīt mājokli, izmantojot citronu?

Dažkārt sava mājokļa uzkopšanā negribas izmantot speciālus, ķīmiskus tīrīšanas līdzekļus, līdz ar to jāmeklē dabīgos līdzekļus. Viens no tādiem ir citrons. Būvniecības portāls abc.lv piedāvā apskatīt astoņus veidus, kā, izmantojot citronu, var iztīrīt galda piederumus, stikla virsmas un daudz ko citu.





Mikroviļņu krāsns

Mikroviļņu krāsns tīrīšana nav vienkārša un patīkama nodarbe. Ja gribi atvieglot šo procesu, izmanto citronu. Sagriez to smalkos gabaliņos – iegūto masu sajauc ar ūdeni nelielā traukā. Trauku ieliec mikroviļņu krāsnī un ieslēdz pašu augstāko temperatūru. Kad durtiņas ir aizsvīdušas, izslēdz mikroviļņu krāsni un atstāj to aizvērtu vēl 15 minūtes. Pēcāk atver durtiņas un noslauki visas mikroviļņu krāsns sienas ar sūkli vai lupatu.


Virtuves dēlīši
Pleķi uz virtuves dēlīšiem noteikti bojā tavas virtuves skaisto kopskatu. Uzber uz plankumiem nedaudz sāls vai sodas un paberzē to ar citronu. Atstāj to uz kādu laiciņu (no 10 minūtēm līdz vairākām stundām - tas atkarīgs no tā, cik stipri pleķi ir iesūkušies), tad nomazgā ar ūdeni. Šo metodi var izmantot gan koka, gan plastmasas virtuves dēlīšu tīrīšanā.



Palagi un dvieļi

Izspied citrona sulu, samaisi to ar sāli un iegūto masu uzklāj uz plankumiem, kurus pirms tam neesi varējis izmazgāt. Atstāj masu iedarboties apmēram pusstundu, vēlāk nomazgā to, izmantojot etiķi un siltu ūdeni. Pateicoties šai receptei, iespējams iztīrīt pat smalkus audumus.




Miskaste

Nezini, kā to izmazgāt tā, lai tiktu vaļā no nepatīkamām smakām? Sagriez citronu, sajauc šo masu ar aukstu ūdeni un izmazgā miskasti ar iegūto šķīdumu.







Galda piederumi
Lai tiktu vaļā no plankumiem uz karošu, dakšu, nažu un katlu virsmām, arī izmanto citrona sulu. Sagriez citronu uz pusēm, vienu pusīti iemērc sālī un tad ar to izberzē visus galda piederumus. Pēcāk noskalo ar ūdeni un noslauki sausus.






Hromētas virsmas
Hromēts krāns vai jebkura cita hromēta virsma, kas noklāta ar nogulsnēm, arī ir viegli tīrāma, izmantojot citronu. Ieberzē citronu virsmā un tad noskalo ar ūdeni.

Stikla virsmas
Jebkuras stikla virsmas arī var tīrīt ar citronu, tādā veidā tiekot vaļā no nogulsnēm. Iemērc drānu citrona sulā vai arī sajauc sulu ar ūdeni un iegūto šķidrumu ielej smidzinātājā. Šķidrumu smidzini uz stikla (glāzes, dušas kabīnes durvis, vāzes utt.), pēcāk visu izslauki sausu.

Informācijas avots: www.idinaidi.ru

Foto: www.idinaidi.ru

Banner 280x280

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai