abc.lv skaitļos

Lietotāji online83
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1278
Ekspertu atbildes3041
Kā izrotāt mājas pagalmu, gaidot Ziemassvētkus? : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Kā izrotāt mājas pagalmu, gaidot Ziemassvētkus?

Kā izrotāt mājas pagalmu, gaidot Ziemassvētkus?

Strauji tuvojas Ziemassvētki - brīnuma, piedošanas, mīlestības un gaišuma laiks. Ja vēlies šajos svētkus izrotāt savas mājas pagalmu un dārzu, izlasi dažus padomus un smelies idejas.







* Pirmkārt, nepieciešams apgaismot visu māju un tās teritoriju. Ziemassvētku noskaņojuma radīšanai izmanto gaismiņu virtenes un citus apgaismes elementus, kuri šķiet skaisti un interesanti. Mūsdienās virtenes samērā ekonomiski patērē enerģiju un spēj degt diezgan ilgi, iztur arī nelabvēlīgus laikapstākļus. 

* Ar gaismas virtenēm vari rotāt arī koku stumbrus, lieveni, verandu un logus. Ja pastāv iespēja, izrotā arī piebraucamo ceļu, lai viesi justos gaidīti.
 

* Pagalmā noteikti izrotā egli. Gadījumā, ja tādas dārzā nav, tad vari nopirkt egli podiņā – vēlāk iestādīsi to dārzā. Egli rotā spilgtos un dzīvespriecīgos toņos, izvēlies vienu toņu gammu, piemēram, saskaņo zilo krāsu ar sudraba, sarkano ar dzelteno. Nevajag egli rotāt pārāk raibi, tas var izskatīties bezgaumīgi.
 

 

Banner 280x280

 

 

 

 

 

 

* Par mājas vizītkarti uzskata vārtus un durvis, tādēļ arī tos noteikti ir jādekorē. Parasti durvis izrotā ar vainagu, kas pīts no egles zariem. Tas simbolizē pārticību mājā un aicina ciemos viesus.

* Savukārt, palodžu un terases rotāšanai izmanto no egļu zariem sapītas virtenes. Papildus virtenes izrotā ar čiekuriem, serpentīnu, dažādām bantēm, var pielikt klāt arī gaismiņu virteni.


* Tāpat ar egļu zaru virtenēm var izrotāt lieveni. Šajā gadījumā virtenes var kombinēt ar Ziemassvētkiem raksturīgiem elementiem. Piemēram, uz lieveņa izvieto rūķīšu vai Ziemassvētku vecīša statuetes.

* Pagalmā vai dārzā arī vari izvietot dažādas Ziemassvētku statuetes. Piemēram, Ziemassvētku briežus, kas "sagaidīs" viesus un simboliski atgādinās par gaidāmajām dāvanām un pārsteigumiem.

* Ļoti radoši izskatīsies, ja tavā dārzā būs vairāki interesanti izrotāti sniegavīri. Pagalma kopskats būs ļoti skaists. Turklāt sniegavīru celšana izklaidēs bērnus un radīs vēl lielāku svētku noskaņojumu.

* Daudzas Ziemassvētku dekorācijas un rotājumus var izgatavot savām rokām. Piemēram, skaistas, lielas sveces caurspīdīgās glāzes vai citādos trauciņos uz tava mājas lieveņa izskatīsies ļoti labi, sniedzot mājai svinīgu un elegantu izskatu.

* Gadījumā, ja tavā pagalmā ir kaut kādas stacionāras statuetes vai skulptūras, noteikti izrotā arī tās. Izmanto egļu zarus, dažādas lentes, tikai neaizmirsti to pieskaņot pārējām dekorācijām.

 

 

 

 

 

Foto: Stock.XCHNG; Nick Amoscato/flickr.com; Osamu Uchida/flickr.com.
 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai