abc.lv skaitļos

Lietotāji online20
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1278
Ekspertu atbildes3041
Kā izgatavot virtuves tīrīšanas līdzekli? : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Kā izgatavot virtuves tīrīšanas līdzekli?

Kā izgatavot virtuves tīrīšanas līdzekli?

Nevienam nav noslēpums, ka veikalos nopērkamo tīrīšanas līdzekļu sastāvā ir dažādas kaitīgas, ķīmiskas vielas. Nepareizas lietošanas gadījumā tās var negatīvi ietekmēt veselību, tāpēc ikdienas darbos noderēs paša gatavots virtuves tīrīšanas līdzeklis.

Soda ar citronu ēterisko eļļu

Citrons ir lielisks tauku tīrīšanas līdzeklis, jo tā mizā atrodams limonēns. Tīrīšanas līdzekļa pagatavošanai izmanto citronu ēterisko eļļu. Pudelē ar izsmidzinātāju sajauc 650g silta ūdens ar vienu ēdamkaroti sodas un 20 citronu ēteriskās eļļas pilieniem. Iegūto maisījumu izsmidzini uz taukainām virsmām un noslauki ar mitru dvieli.

Kastīlijas ziepes ar apelsīnu ēterisko eļļu

Citronu alternatīva ir apelsīnu ēteriskā eļļa. Bļodā vai jebkurā citā tvertnē sajauc 130g sodas ar 60g Kastīlijas šķidro ziepju. Pievieno 20 līdz 25 apelsīnu ēteriskās eļļas pilienus un samaisi visas sastāvdaļas. Izgatavoto pastu uzklāj uz samitrinātas virsmas un berz. Pēc tam noslauki ar mitru dvieli.

Dabīgās ziepes ar etiķi, sodu un ēteriskajām eļļām

Vispirms no ziepju riekstiem izgatavo dabīgās ziepes. Trīs ziepju riekstus vāri 350g ūdens apmēram 30 minūtes. Novārījumu izkās caur smalku sietu, lai atbrīvotos no riekstu čauliņām. Sajauc kopā 250g dabīgo ziepju, 180g sodas, 80g ābolu etiķa un divas līdz četras citronu, apelsīnu, greipfrūtu vai laima ēteriskās eļļas pilienus. Sastāvdaļām pievieno tik daudz ūdeni, lai veidotos biezā krējuma konsistences pasta. Sajauc visu kopā, uzklāj uz taukainās virsmas un ļauj pastai iedarboties dažas minūtes. Pēc tam nomazgā virsmu ar ūdeni.

Sāls ar veļas sodu un ēteriskajām eļļām

Šī tīrīšanas līdzekļa pagatavošanai nepieciešama dzeramā soda, etiķis, citronu ēteriskā eļļa un papildu tauku likvidēšanas sastāvdaļas. Pastas izveidošanai sajauc 60g sāls, 30g veļas sodas un 450g dzeramās sodas, kā arī pievieno 80g ūdens. Uzklāj pastu uz taukainās virsmas un ļauj iedarboties. Tikmēr pudelē ar izsmidzinātāju sagatavo 250g destilēta etiķa, pievieno 10 pilienus timiāna ēteriskās eļļas un 10 pilienus citronu vai apelsīnu ēteriskās eļļas. Kārtīgi sakrati un izsmidzini pār pastu. Pēc tam nomazgā virsmu ar ūdeni.

Citrusaugļu etiķis

Tā vietā, lai izmestu nevajadzīgās citrusaugļu mizas, izmanto tās dabīga tīrīšanas līdzekļa pagatavošanai. Vari izmantot sešus greipfrūtus, astoņus apelsīnus, 12 citronus vai laimus, kā arī visu augļu miksli. Mizas ievieto burkā un pārlej pāri destilētu etiķi. Burkai noteikti uzliec vāciņu. Atļauj mikstūrai ievilkties divas nedēļas. Pēc tam izkās to caur sietu. Pudelē ar izsmidzinātāju ielej pagatavoto citrusaugļu etiķi un ūdeni attiecībā 1:1.

Foto: www.wikihow.com

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai