abc.lv skaitļos

Lietotāji online212
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1278
Ekspertu atbildes3041
Kā izgatavot virtuves galdiņu? : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Kā izgatavot virtuves galdiņu?

Kā izgatavot virtuves galdiņu?
Gadījumā, ja Tev ir neliela virtuve, kurā vienmēr trūkst vietas traukiem vai citām sadzīves lietām, izgatavo šādu galdu, kuru var dēvēt arī par virtuves leti.








Galda virsas izveidei nepieciešams koka dēlis – 121 cm X 46 cm. Ja šāda dēļa nav, nepieciešams saīsināt citu - nozāģēt lieko. Tamdēļ izmanto ripzāģi. Kad esi ieguvis nepieciešamā izmēra dēli, koka virsmas izlīdzināšanai izmanto slīpmašīnu, tāpat vari ieapaļot virsas stūrus. Pēcāk visu virsmu noklāj ar speciālu maisījumu, kas satur minerāleļļu un dabīgo vasku. Tas koku pasargās ne tikai no izžūšanas un plaisāšanas, bet arī izcels un akcentēs koka faktūru.

Kājiņu izveidei būs nepieciešami četri 89 cm gari sprunguļi. Izmantojot ripzāģi, jāpanāk, lai to izmērs būtu 6,35 cm X 6,35 cm. Tāpat uz kājiņām, vietās, kur tiks izveidoti plaukti - 6,35 cm un 44,5 cm attālumā no lejas (grīdas), nepieciešams izveidot cirtumus. To dziļums – 3 cm. Sākumā cirtuma vietas atzīmē ar zīmuli, pēcāk izzāģē ar ripzāģi.




Lai izgatavotu plauktu balstus, no koka sijas izgriez 4 garus stieņus jeb nūjas ar izmēriem – 3,17 cm X 6,35 cm un garumu 116 cm, kā arī 4 īsas nūjas ar izmēriem 3,17 cm X 6,35 cm, garumu 71 cm. Izveidotās sagataves noslīpē. Kad visas iepriekšminētās darbības esi paveicis, sāc likt kopā konstrukciju, visu kopā savienojot ar skrūvēm. Pirms uzsāc turpmākās darbības, pārliecinies, ka visas kājiņas atrodas vienā līmenī.

Banner 280x280



Tev jāizveido galda virsas paliktnis. Nepieciešami 4 dēļi, kuru izmērs būtu 2 cm X 6,3 cm. Divu dēļu garums – 104 cm, un atlikušo divu – 28 cm. Pieskrūvē šos elementus pie konstrukcijas augšējās virsmas.







Pirms galda virsas piestiprināšanas pie konstrukcijas, izurb tajā 4 caurumus. Tiem jābūt nedaudz lielākiem nekā skrūvju diametrs. Uz katras skrūves ir jāuzliek paplāksne un ar tām jāpiestiprina galda virsa. Šāda metode novērsīs koka plaisāšanu mitruma un augstas temperatūras ietekmē.





Visbeidzot ķeries klāt plauktiņu veidošanai – šīm nolūkam Tev nepieciešami 22 dēlīši - 9,5 X 8,8 cm, garums 40 cm. Dēlīšus vienu no otra fiksē 2 cm attālumā. Virtuves galdiņš ir gatavs, vari ķerties klāt krāsošanai.








Galdiņa konstrukcija:






























































Informācijas avots: www.sdelay.tv

Foto: www.sdelay.tv
 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai