abc.lv skaitļos

Lietotāji online70
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Kā izgatavot putnu barotavu? : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Kā izgatavot putnu barotavu?

Kā izgatavot putnu barotavu?
Ja ir vēlēšanās savam dārzam vai pagalmam piesaistīt putnus, tad noteikti izlasi šo rakstu, lai uzzinātu, kā ātri un bez liekas piepūles izgatavot dažādas putnu barotavas. Sekojot šai pamācībai, tu iemācīsies barotavu izgatavot no virtuves un sadzīves piederumiem. Barotava ir nonevērtējama iespēja putniem ziemas aukstajos mēnešos nepalikt izsalkušiem, kā arī labs veids kā pamācoši un jautri pavadīt laiku ar saviem bērniem.


Barotava no jogurta kārbiņas


Izdur jogurta kārbiņas pamatnē caurumu un izvelc caur to pēc iespējas biezāku diegu vai virvīti. Diegam jābūt diezgan garam. Vēlāk zem jogurta kārbiņas pamatnes sasien mezglu, lai diegu nevarētu izvilkt.







Zemā temperatūra izkausē taukus. Kad tie ir izkusuši, ņem nost no pannas, samaisi kopā ar rīvmaizi un putnu barību.









Sagatavoto maisījumu ieliec jogurta kārbiņā. Kad maisījums ir atdzisis un sacietējis, atsien mezglu un noņem kārbiņu. Kad tā ir noņemta, sasien atkal mezgliņu, lai maisījums neslīdētu lejā. Tad izveidoto barotavu iekar sevis izvēlētājā vietā, piemēram, pagalma vai dārza kokā.






Barotava no dārza labumiem


Nopērc lielu ķirbi vai arī paņem to savā dārzā, sagriez to horizontāli uz pusēm un izņem visu saturu.
 

Banner 280x280








Ar stingri nostieptas virves palīdzību uzkar ķirbi kokā. Izmanto divas viena garuma virves, kuras sakrusto ķirbja apakšā. Karinot ķirbi kokā, sasien visus četrus virves galus vienā mezglā vismaz 30 cm augstāk par ķirbja malām. Virves galiem jābūt stingri sasietiem ap koka zariem, lai izgatavotā barotava neslidētu lejā pa zaru.




Kad barotava ir uzlikta, tad piepildi to ar sēklām.











Barotava no čiekura


Izveido klasisku putnu barotavu no čiekura. Arī šajā gadījumā vari izkausēt taukus, piejaukt tiem saulespuķu un citas sēkliņas. Tad čiekuru izvārti taukos, lai tie saķep čiekura zvīņās. Ar diega vai virves palīdzību iekar to vēlamajā vietā. Tieši šāda veida barotavu visbiežāk patīk veidot bērniem.






Barotava no piena kārbas

Izveido putnu barotavu no tukšas piena kārbas. Vienu kārbas pusi vajag izgriezt, tas dos iespēju to piepildīt ar putniem tīkamiem kārumiem. Tas ir vēl viens vienkāršs paņēmiens, kas padosies jebkuram bērnam.







Foto: Stock.XCHNG, wikihow.com.
 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Sāk ūdensvada skalošanu galvaspilsētas centrā

Sāk ūdensvada skalošanu galvaspilsētas centrā

Šīs nedēļas nogalē SIA “Rīgas ūdens” sāks ūdensvada skalošanas darbus Rīgas centrā un tam tuvākajās apkaimēs. Šajā sezonā plānots izskalot kopumā 162 kilometrus ūdensvada, un tas būs viens no lielākajiem skalošanas apjomiem “Rīgas ūdens” darbības laikā.

Izstāsti Latvijai