abc.lv skaitļos

Lietotāji online26
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1278
Ekspertu atbildes3041
Kā izgatavot oriģinālu durvju paklājiņu? : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Kā izgatavot oriģinālu durvju paklājiņu?

Kā izgatavot oriģinālu durvju paklājiņu?

Melni, pelēki, brūni un visnotaļ garlaicīgi – tādi ir biežāk pieejamie paklājiņi, kuri rotā tavas un kaimiņa mājas ārdurvis. Lai gan paklājiņš pie durvīm novietotos praktisku mērķu dēļ, tam nebūt nav jābūt apnicīgam un vienkāršam.

Paklājiņš, kas novietots pie ārdurvīm, paredzēts ne tikai netīro apavu noslaucīšanai. Tas veido pirmo iespaidu par tevi un tavu māju, tāpēc paklājiņam vienmēr vajadzētu būt tīram un koptam.

Ja esi interesanta personība, vari to izpaust arī ar durvju paklājiņa dizainu, turklāt viesiem un kaimiņiem noteikti patiks krāsainās pārmaiņas.

 

Svītrains paklājiņš

Vienkāršākais durvju paklājiņa uzlabošanas elements ir svītras. Tās var būt divkrāsainas vai visās varavīksnes krāsās.

 

Nepieciešams: durvju paklājiņš, krāsotāju papīra līmlente, krāsas rullītis, akrila krāsa.

Izveido svītru dizainu pēc savas ieceres, izmantojot krāsotāju papīra līmlenti. Ja pārveidosi austu vai sizala paklājiņu, tad noderēs parastā līmlente, jo tā labāk turēsies. Līmlente jānovieto tur, kur vēlies saglabāt paklājiņa oriģinālo krāsu, vai arī vietās, kur paredzēts izmantot citu krāsas toni. Pēc tam ar krāsas rullīti uzklāj divas krāsas kārtas un ļauj tai pilnībā nožūt.

Rakstains paklājiņš

Ja svītras īsti neiet pie sirds, izmanto rakstus!

 

 

 

Nepieciešams: durvju paklājiņš, raksta šablons, krāsotāju papīra līmlente, līmes aerosols, krāsas rullītis, akrila krāsa.

Lai iegūtu interesantu rakstu, izveido tā šablonu no papīra. Pēc tam uz paklājiņa plānā kārtā izsmidzini līmi, lai nostiprinātu šablonu. Tādējādi nodrošināsies arī pret krāsas sūkšanos zem šablona. Ar krāsas rullīti uz paklājiņa uzklāj plānu krāsas kārtu, bet dari to viegli un uzmanīgi, lai neizgrūstītu šablonu. Kad krāsa nožuvusi, uzklāj vēl vienu krāsas kārtu. Atkal ļauj krāsai nožūt un uzmanīgi noņem šablonu.

Paklājiņš ar mājas vai dzīvokļa numuru

Ja uz tavām durvīm nav norādīts dzīvokļa numurs, izveido to uz durvju paklājiņa.

 


Nepieciešams: durvju paklājiņš, ciparu šablons, krāsotāju papīra līmlente, līmes aerosols, krāsas rullītis, akrila krāsa.

Arī ar šādu pieeju tev nepieciešams sagatavot papīra šablonus ar cipariem, kas netiks nokrāsoti. No līmlentes vari izveidot arī līnijas un dažādas figūras. Plānā kārtā apsmidzini paklājiņu ar līmi un piestiprini šablonus. Pēc tam uzklāj pirmo krāsas kārtu. Ļauj tai nožūt un uzklāj otro krāsas kārtu.

Paklājiņš ar zīmējumu

Oriģināla paklājiņa veidošana ir ļoti vienkārša, toties iespējas ir neierobežotas, tāpēc pamēģini izveidot personalizētu paklājiņu ar zīmējumu.

Nepieciešams: durvju paklājiņš, zīmējuma šablons, krāsotāju papīra līmlente, līmes aerosols, krāsas otiņa, akrila krāsa.

Izveido papīra šablonu un piestiprini pie paklājiņa ar izsmidzināmo līmi. Ar otiņu uzklāj divas krāsas kārtas šablona brīvajās vietās, bet krāsai pēc abām reizēm ļauj kārtīgi nožūt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: www.home-dzine.co.za

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Uzņēmumi, saistīti ar raksta tematiku nozarē "Krāsas, lakas, līmes, ķīmija":