abc.lv skaitļos

Lietotāji online56
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1278
Ekspertu atbildes3041
Kā izgatavot kompaktu plauktu fotogrāfijām? : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Kā izgatavot kompaktu plauktu fotogrāfijām?

Kā izgatavot kompaktu plauktu fotogrāfijām?
Mājās ir daudz fotogrāfiju un gleznu, taču nav kur tās izvietot vai piekarināt? Negribas sienā veidot vairākas urbuma vietas? Vienmēr ir cits risinājums – var izgatavot kompaktu etažeri.

Etažere ir mēbele, kas sastāv no vairākiem vienam virs otra novietotiem plauktiem. Mūsu piedāvātajā gadījumā attālums starp plauktiem būs regulējams. Etažere aizņems ļoti maz vietas, to varēs piekarināt bez grūtībām - nepieciešamas tikai divas skrūves.
Nepieciešamie materiāli:
* Latas 35x15 mm, taču izmērs varētu būt arī cits
* Plānas līstītes 25x3 mm (var izgriezt no saplākšņa)
* Virve (šajā gadījumā diametrā 9 mm)
* 2 skrūves ar āķiem
* Galdnieku līme
* Tepe kokam

Nepieciešamie instrumenti:
* Urbis
* Šķērszāģis vai rokžāģis
* Līmeņrādis
* Nazis
* Mērlente
* Ripzāģis (nav obligāti)
* Naglu pistole (var aizstāt ar āmuru un naglām)

Banner 280x280

Izdomā, kurā vietā piekarināsi etažeri, tas palīdzēs aprēķināt nepieciešamos izmērus. Pēc mērījumu veikšanas sazāģē līstītes un latas vajadzīgajā garumā. Šajā gadījumā plauktu garums ir 1,6 metri, plauktu daudzums – 5.














Visas sagataves noslīpē un līstes piestiprini pie latām. Līstes kalpos kā balsts, kas nepieļaus fotogrāfiju vai gleznu noslīdēšanu. Līstes var piesist ar naglām vai pielīmēt. Izmantojot koka tepi, noslēp naglu "cepurītes". Vēlāk atkārtoti noslīpē sagataves. Vari tās noklāt ar laku vai piemērotu krāsu, plaukti izskatīsies vēl skaistāk un oriģinālāk.



No latu malām izmēri 2 cm un izurbj tajās vietās caurumus. To diametram jābūt tādam pašam kā virves diametram vai arī nedaudz lielākam.








Piefiksējot plauktus jeb latas uz virves, nepieciešams ievērot vienādu attālumu starp tām un to, lai tās būtu taisni izvietotas. Tamdēļ labāk izmantot kāda palīdzību. Vienam šo procedūru veikt ir diezgan sarežģīti. Lai virvi būtu vieglāk ievērst atverē, tās galu vari aptīt ar līmlenti.





Caur pirmā plauktiņa abām malām izvelc cauri virvi, zem plauktiņa sasien virvi mezglā, lai tas neslīdētu nost. No plauktiņa uz augšu nomēri nepieciešamo attālumu nākamā plauktiņa pielikšanai un atkal sasien mezglu. Tad atkārto šādu procedūru ar visiem plauktiņiem līdz izmantotas visas latas.


















Ieskrūvē sienā divas skrūves ar āķiem. Pie āķiem piesien virvi, tādā veidā piekarinot etažeri. Šajā etapā pats svarīgākais – piefiksēt virvi tā, lai apakšējais plaukts būtu pēc iespējas horizontālāk izvietots. Izmanto līmeņrādi, lai pārbaudītu. Pārējos plauktiņus nepieciešams iztaisnot, pielāgojoties apakšējai latai. Lai regulētu šo procesu, darbojies ar mezgliem. Kompakta etažere ir gatava! Atliek tikai izvietot fotogrāfijas un gleznas!










Informācijas avots: www.diy.ru; www.abeautifulmess.com

Foto: Ella Es Tanya/flickr.com; www.diy.ru
 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai