abc.lv skaitļos

Lietotāji online20
Aktīvie uzņēmumi25212
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Kā izgatavot funkcionālu sienas dekoru? : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Kā izgatavot funkcionālu sienas dekoru?

Kā izgatavot funkcionālu sienas dekoru?
Banner 280x280

Aizmirsti par gleznām, fotogrāfijām, panno un citām dekorācijām. Būvniecības portāls abc.lv piedāvā izveidot tādu dekorāciju, kura veiks ne tikai estētisko funkciju, bet arī palīdzēs organizēt laiku. Tā ir piezīmju tāfele!








Nepieciešamie instrumenti un materiāli:
* gleznas vai fotogrāfijas rāmis, garā puse – apmēram 45cm;
* viens plēves rullis, kas paredzēts zīmēšanai ar krītu (pieejams interneta veikalos);
* kartons vai saplāksnis, kas ir rāmja otrajā pusē (var būt komplektā ar rāmi);
* piestiprināmās līmējamas loksnes, piemēram, Command™ (pieejamas interneta veikalos. To priekšrocība – uz tapetēm nepaliek no tām nospiedumi);
* kancelejas nazis;
* līmeņrādis;
* zīmulis;
* dažas nevajadzīgas avīzes;
* paliktnis krītiem (noderēs jebkura kastīte bez vāciņa);
* krīti.

Izņem no rāmja tajā esošo attēlu un kartonu vai saplākšņa gabalu. Saliec avīzes kaudzītē, uzliec virsū plēvi - ar melno pusi uz leju. Virsū uzliec no rāmja izņemto kartonu un apvelc to, lai uz plēves būtu redzamas taisnstūra kontūras.






Izmantojot kancelejas nazi, no plēves izgriez izveidoto taisnstūri. Te tev noderēs avīzes, tās pasargās galda virsmu no iespējamiem skrāpējumiem.








Atdali no plēves aizsargslāni un pieliec plēvi pie kartona, lēnām kustībām līmējot to klāt. Centies tā, lai neizveidotos gaisa burbuļi.









Aplīmēto kartonu ieliec atpakaļ rāmī.











Ņemot vērā instrukciju, otrpus rāmim piestiprini līmējamās sloksnes.










Izmantojot līmeņrādi, nosaki vietu, kur stiprināsi šo funkcionālo dekoru. Vislabāk to izmantot virtuvē, piemēram, lai piefiksētu lietas vai produktus, kuri jānopērk. Atzīmē izvēlētās vietas ar zīmuli, tad līmē klāt tāfeli, piespied to pie sienas un turi apmēram 30 sekundes.





Tāpat pie sienas pielīmē arī krītu kastīti. Lūk, jaunais dekors ir gatavs! To var izmantot ļoti daudz un dažādos nolūkos un visās istabās!




Kā izveidot piekaramo plauktu, izmantojot ādas siksnas?





Foto: www.idinaidi.ru
 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

VNĪ: Nodots ekspluatācijā Kinoloģijas centrs Rēzeknē

VNĪ: Nodots ekspluatācijā Kinoloģijas centrs Rēzeknē

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) vadībā pabeigti darbi pie Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes Kinoloģijas centra izveides Rēzeknē, Maskavas ielā 30. Pabeidzot projektu, radīta mūsdienīga infrastruktūra muitas kinologu un darba suņu apmācībām, informē VNĪ valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Izstāsti Latvijai

Uzņēmumi, saistīti ar raksta tematiku nozarē "Celtniecības un remonta darbi":