abc.lv skaitļos

Lietotāji online54
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1278
Ekspertu atbildes3041
Kā izgatavot bruģakmeni mājas apstākļos? : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Kā izgatavot bruģakmeni mājas apstākļos?

Kā izgatavot bruģakmeni mājas apstākļos?

Bruģakmens ir ļoti iecienīts materiāls gan plašu teritoriju, gan arī nelielu mājas pagalmu sakārtošanai, turklāt tas ir arī labs dizaina elements. Lai gan parasti bruģakmens tiek ražots rūpnieciski, arī tu vari pagatavot savu, individuāli izstrādāta dizaina elementu mājas apstākļos.

 

 

 

Atrodi veidni

Mājās gatavotam bruģakmenim nav priekšnoteikumu, tāpēc vari eksperimentēt gan ar formu, gan izmēru. Vēlamo bruģakmens veidni vari izgatavaot pats vai arī izmantot kādu no jau mājās atrodamiem priekšmetiem. Labi noderēs dziļa cepeškrāsns panna, tomēr ņem vērā, ka bruģakmens veidnei jābūt vismaz 5cm biezai.

 

 Sajauc betona masu

Betona veidošanai izmanto gatavu pamatmasu, piemēram, javas vai smilšu maisījumu. Iemaisi tajā pietiekami daudz ūdens, lai rastos dubļiem līdzīga konsistence.

 

 

 

Ietauko veidni

Bruģakmens veidni nepieciešams ietaukot, tāpēc tajā vienmērīgi izsmidzini cepamo eļļu. Ja ikdienā eļļu pērc pudelē, nevis aerosolā, izklāj to pa veidni ar otiņu. Neatkarīgi no tā, kura iepakojuma eļļu izmantosi, pievērs uzmanību, lai tā nav lipīga.

 

 

Ielej betona maisījumu veidnē

Sagatavoto betona maisījumu vienmērīgi ielej bruģakmens veidnē. Sāc ar vidu, pēc tam virzies uz stūriem un masu izlīdzini. Pārliecinies, ka tajā nav burbuļu!

 

 

 

 

Nosusini ūdeni

Ja uz bruģakmens redzi ūdeni, nosusini to ar papīra dvieli. Dari to uzmanīgi, lai nesabojātu betona masu.

 

 

 

 

Izdekorē bruģakmeni

Šī ir tava iespēja veidot vai papildināt sava dizaina ieceri. Droši eksperimentē ar krāsām un faktūrām! Bruģakmens dekorēšanai noderēs gliemežvāki, stikla bumbiņas, pogas un citi elementi. Ja vēlies, uz bruģakmens vari uzrakstīt savus iniciāļus, vārdu vai pat atstāt savu roku nospiedumu.

 

 Ļauj bruģakmenim nožūt

Ļauj bruģakmenim žūt vismaz 48 stundas un tikai tad ņem to ārā no veidnes. Kad betona masa ir nožuvusi, pagriez veidni kājām gaisā un, viegli uzsitot ar plaukstu vai pakratot, bruģakmenim vajadzētu izslīdēt ārā. Uzmanies, lai tas nenokrīt uz zemes un nesalūzt!

 

 

Samitrini un apklāj

Izveidoto bruģakmeni apsmidzini ar ūdeni un apklāj ar auduma gabalu vai plēvi. Tev būs jāļauj tam atpūsties vēl divas nedēļas.

 

 

 

 

Novieto bruģakmeni tam paredzētajā vietā!

Izveidotais bruģakmens labi izskatīsies pie dekoratīviem dīķiem vai pat uz mājas lieveņa.

Foto: wikihow.com

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai