abc.lv skaitļos

Lietotāji online138
Aktīvie uzņēmumi25212
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Kā atdzesēt māju bez gaisa kondicioniera? : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Kā atdzesēt māju bez gaisa kondicioniera?

Kā atdzesēt māju bez gaisa kondicioniera?

Foto: Pixabay.com

Gaisa kondicionieris ir lieliska ierīce, tomēr skatīsimies patiesībai acīs – ne visās mājās pieejama šāda ekstra. Ja karstajā laikā arī iekštelpās jūties kā cepoties uz pannas, iemācies atvēsināt māju bez lieliem tēriņiem un piepūles.

Seko līdzi temperatūrai

Karstajā laikā uzmanīgi seko līdzi temperatūras izmaiņām. Ja ārā kļuvis vēsāks nekā iekštelpās, atver logus un durvis, lai nodrošinātu kaut nelielu ventilāciju. Neaizmirsti atvērt arī aizkarus, lai netraucētu brīvai gaisa apmaiņai.

Iegādājies ventilatoru

Lai gan ventilatori neatdzesē gaisu, tie rada patīkamu vēja plūsmu tieši tur, kur tā nepieciešama. Ja nakts laikā novietosi ventilatoru pret atvērtu logu, karstais gaiss no iekštelpām tiks izsūkts ārā, piepildot istabu ar atdzesētu, vēsu gaisu.

Aizver aizkarus

Samazini karstumu, turot aizvērtus aizkarus un žalūzijas mājas austrumu un rietumu pusēs. Lai izvairītos no tiešiem saules stariem, noderēs arī jumta pārkares, zaļie vīteņi un nojumes.

Samazini gaisa mitrumu

Lai karstumu būtu vieglāk izturēt, cik vien iespējams samazini gaisā esošā mitruma līmeni. Dienas vidū nemazgā un neizkarini veļu, centies izvairīties no dušas un ēst gatavošanas. Ja tas tomēr ir nepieciešams, vannasistabā obligāti ieslēdz mitruma nosūces ventilatorus, lai savāktu lieko mitrumu. Pēc tam gan tie jāizslēdz, lai izvairītos no iekštelpās atdzesētā gaisa izvadīšanas ārpusē.

Izslēdz siltumu radošas ierīces

Karstajā laikā izslēdz mākslīgo apgaismojumu un visas ierīces, ja vien tās nav ļoti nepieciešamas. Šeit gan jāpiebilst, ka "izslēgt" nozīmē atvienot no elektrības pavisam, jo arī gaidīšanas režīmā ierīces rada siltumu. Dienas vidū izvairies no plīts un cepeškrāsns izmantošanas, tāpēc, ja vien iespējams, izmanto āra grilu vai ēd svaigus augļus un dārzeņus.

Pielāgo logus

Lai karstais āra gaiss neiekļūtu mājā, aizdari logu un durvju šķirbas ar blīvgumijām, bet saules siltuma atstarošanai izmanto speciālās logu plēves. Tās nodrošinās, ka saules gaisma neiekļūst iekštelpās, tādējādi izvairoties ne tikai no siltuma ieplūšanas, bet arī samazinot ultravioleto starojumu, kas bojā mēbeles. Šeit gan jāpiebilst, ka, izmantojot logu plēves, jārēķinās arī ar tumšākām telpām.

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai