abc.lv skaitļos

Lietotāji online29
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Jūnijā būvniecības izmaksas pazeminājušās par 0,1% : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Jūnijā būvniecības izmaksas pazeminājušās par 0,1%

Jūnijā būvniecības izmaksas pazeminājušās par 0,1%

Jūnijā, salīdzinot ar maiju, būvniecības izmaksas Latvijā pazeminājās par 0,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Būvmateriālu cenas samazinājās par 0,3%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas - par 0,1%, bet strādnieku darba samaksa pieauga par 0,3%.

Salīdzinot ar iepriekšējā gada jūniju, vidējais būvniecības izmaksu līmenis pieauga par 0,7%. Strādnieku darba samaksa pieauga par 2,1%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas - par 1,1% un būvmateriālu cenas - par 0,1%.

2014.gada 2.ceturksnī, salīdzinot ar 2013.gada 2.ceturksni, būvniecības izmaksas palielinājās vidēji par 0,4%. Strādnieku darba samaksa pieauga par 3,6%, izmaksas mašīnu un mehānismu uzturēšanai un ekspluatācijai - par 1,1%, bet būvmateriālu cenas kritās par 0,9%.

Banner 280x280

2014.gadā datus par būvniecības resursu cenām sniedz ap 180 būvuzņēmumu un ap 30 tirdzniecības uzņēmumu. Turklāt būvizmaksu indeksa aprēķinos tiek izmantotas arī būvmateriālu cenas, ko uzņēmumi sniedz rūpniecības ražotāju un importa cenu indeksu aprēķiniem.

Cenu apsekojuma izlasē iekļauti būvuzņēmumi, kam 2013.gadā bija lielākais pašu spēkiem veiktais būvdarbu apjoms. 64% apsekoto uzņēmumu pašu spēkiem veikto darbu apjoms pārsniedza 1,4 miljonus eiro gadā, no tiem 20% uzņēmumu darbu apjoms bija virs septiņiem miljoniem eiro gadā. Tirdzniecības uzņēmumu atlases kritērijs ir to apgrozījums un specializācija.

Rīga, 25.jūl., NOZARE.LV.

Foto: images_money_flickr.com

2014.gada 25.jūlijā

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai