abc.lv skaitļos

Lietotāji online56
Aktīvie uzņēmumi25213
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Joprojām nevar aprēķināt VID jaunās ēkas uzturēšanas izdevumus : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Joprojām nevar aprēķināt VID jaunās ēkas uzturēšanas izdevumus

Joprojām nevar aprēķināt VID jaunās ēkas uzturēšanas izdevumus
Valdība otrdien, 27.janvārī, nolēma līdz 1.aprīlim pagarināt termiņu, līdz kuram Finanšu ministrijai (FM) jāprecizē jaunās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) nomas maksas apmērs atbilstoši faktiskajām būvniecības un piesaistītā kapitāla izmaksām un uzturēšanas izdevumu apmērs atbilstoši faktiskajām nekustamā īpašuma apsaimniekošanas un uzturēšanas izmaksām.

Iepriekš valdība bija uzdevusi FM (VAS "Valsts nekustamie īpašumi") līdz 2014.gada 1.oktobrim precizēt nomas maksas apmēru atbilstoši faktiskajām būvniecības un piesaistītā kapitāla izmaksām un uzturēšanas izdevumu apmēru atbilstoši faktiskajām nekustamā īpašuma apsaimniekošanas un uzturēšanas izmaksām un iesniegt Ministru kabinetā rīkojuma projektu par nepieciešamo ēkas uzturēšanas izdevumu apmēru.

Ņemot vērā faktu, ka VID ēka Talejas ielā 1, Rīgā, faktiski tiek lietota neilgu laiku (VID struktūrvienību pārcelšana uz jaunajām telpām tika veikta pakāpeniski un pabeigta 2014.gada septembrī), kā arī ir sākta pakāpeniska VID Datu centra iekārtu pārcelšana uz ēku Talejas ielā 1, Rīgā (paralēli Datu centra iekārtu pārcelšanai tiek veikti nepieciešamie priekšdarbi, piemēram, ērtākai tīklu vadu savienošanai ar iekārtām nepieciešams pārvietot tīkla savienojuma paneļus, nepieciešamo pasākumu veikšana inženiertehnisko risinājumu "IBM Netezza" pārcelšanai u.c.), kuru ir plānots pabeigt līdz 2015.gada februārim, līdz ar to nekustamā īpašuma faktiskie uzturēšanas izdevumi gadā šobrīd joprojām ir prognozējami.

Piemēram, patlaban siltumenerģijas un elektroenerģijas patēriņu ziemas mēnešos iespējams plānot tikai provizoriski, turklāt nekustamā īpašuma uzturēšanas izdevumi būs atkarīgi no iekārtu un telpu uzturēšanas darbu apjoma. FM norāda, ka, piemēram, šobrīd ir grūti prognozēt faktisko izdevumu apmēru ēkas sistēmu uzturēšanai, tostarp ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas, ugunsgrēka balss izziņošanas, videonovērošanas, apsardzes, piekļuves kontroles sistēmu, sakaru vājstrāvu tīklu sistēmas uzturēšanai.

Banner 280x280

Līdz ar to VID ēkas uzturēšanai nepieciešamie izdevumi būtu precizējami pēc VID ēkas uzturēšanas faktisko izdevumu apzināšanas ziemas un pavasara periodā.

VID administratīvo ēku komplekss Rīgā, Talejas ielā 1, pieņemts ekspluatācijā 2014.gada 17.aprīlī.

Rīga, 27.janv., LETA.

Foto: Edijs Pālens/LETA.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai