abc.lv skaitļos

Lietotāji online125
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1279
Ekspertu atbildes3041
Jauno akumulatoru pārstrādes rūpnīcu Kalnciemā sauks "Eco Lead" : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Jauno akumulatoru pārstrādes rūpnīcu Kalnciemā sauks "Eco Lead"

Jauno akumulatoru pārstrādes rūpnīcu Kalnciemā sauks "Eco Lead"

Jauno akumulatoru pārstrādes rūpnīcu, kuru plānots izveidot Kalnciemā, sauks "Eco Lead", aģentūru LETA informēja SIA "Eco Lead" valdes priekšsēdētājs Jurijs Harlamovs.

Viņš skaidroja, ka uzņēmumu, kurš iecerējis Kalnciema rūpnieciskajā zonā investēt deviņus miljonus eiro, iepriekš sauca "East - West Finances", bet nesen Uzņēmumu reģistrā reģistrēta nosaukuma maiņa.

"Jaunais nosaukums daudz precīzāk akcentēs mūsu ieceri - ekoloģiskā veidā iegūts svins. Ar jauno nosaukumu mēs gribam akcentēt gan savu "ekoloģiskumu", gan arī izmantot angļu vārdu "Lead" divējādo nozīmi, jo "lead" angļu valodā ir gan lietvārds "svins", gan arī darbības vārds "vadīt". Mēs vēlamies būt ekoloģiskas svina ražošanas līderi," skaidroja Harlamovs.

"Turklāt ar jauno nosaukumu "Eco Lead" mēs vienlaikus būsim saprotami gan vietējiem Kalnciemā un Latvijā, gan arī ārvalstīs, kur Latvijā ražotie svina lietņi tiks pārsvarā tirgoti," viņš piebilda.

Banner 280x280

Uzņēmuma vadītājs pauda cerību, ka ar nosaukuma maiņu būšot arī labojuši sākotnējās komunikācijas kļūdu, jo iepriekš visu laiku skandinot, ka Kalnciemā pārstrādās nolietotus svina akumulatorus, viņaprāt, tika radīts nelabvēlīgs akcents. "Pārmērīgi lietojot vārdus "svins" un "nolietoti akumulatori", tika nevajadzīgi nervozēti cilvēki," secināja Harlamovs.

"Ikviena ražotne taču izmanto izejvielas, kuras pašas par sevi var būt pat ļoti kaitīgas. Bet ierasti mēs ražotnes dēvējam gala produkcijas vārdā, piemēram gaļas vai piena kombināts, maizes ceptuve, mēbeļu fabrika, nevis nosaukumā akcentējam pievienojamās "E" vielas, augu taukus, skaidu saplākšņus vai plastmasas atkritumu pārstrādi matračos. Arī mūsu gadījumā galvenais ir gala produkts - svina lietņi, un nolietoti svina akumulatori ir tikai viens no izejmateriāliem," skaidroja uzņēmējs.

"Eco Lead" Kalnciema rūpnieciskās zonas teritorijā ieplānojusi līdz 2016.gada beigām ieguldīt vairāk nekā deviņus miljonus eiro.

"Par Kalnciema drošību esmu pārliecināts. Tāpēc jau mēs ieguldīsim tik lielu naudu šajā ražotnē, lai tā būtu atbilstoša visiem drošības standartiem. Lielākā daļa no šiem nepieciešamajiem miljoniem ir ieguldījumi nevis ražošanas procesā, bet ekoloģijas vajadzībām, tostarp filtri, attīrīšana, specializētās iekārtas," uzsvēra Harlamovs.

Viņš uzskata, ka "Eco Lead" rūpnīca ir ļoti aktuāla ne tikai Kalnciemā, bet arī Latvijā. Patlaban oficiāli utilizētos svina akumulatorus pārstrādā uzņēmumi Lietuvā un Igaunijā, bet Latvijā savi resursi netiek izmantoti. Uzņēmējs novērojis, ka tikmēr Latvijā plaukst nelegāla un vidi ļoti apdraudošā "mājas pārstāde", kad akumulatora svins tiek pārkausēts teju vai mājas krāsniņā, bet svina lietņi vēlāk nodoti metāllūžņos. "Tur tad neviens nekontrolē ne izmešus, ne to, kur un kā tiek noliets akumulatoros esošais šķidrums," atzīmēja Harlamovs.

Kā ziņots, Administratīvās rajona tiesas Jelgavas tiesu namā pārsūdzēts Jelgavas novada domes 28.janvāra lēmums, ar kuru tika atļauta nolietotu svina akumulatoru pārstrādes rūpnīcas izveidošana Kalnciema pagastā, aģentūru LETA iepriekš informēja uzņēmumā SIA "East-West Finances".

Harlamovs iepriekš informēja, ka pabeigt rūpnīcas izveidi un sākt tās darbību bija iecerēts šā gada rudenī, bet viņš apzinās, ka tiesvedība var spiest atlikt termiņus, taču uzņēmums no šīs ieceres pagaidām neatsakās un konsultējas ar juristiem, lai līdzdarbotos tiesvedībā kā trešā persona.

Iepriekš jau ziņots, ka rūpnīcas "Eco Lead" projektā plānots ieguldīt aptuveni no septiņiem līdz deviņiem miljoniem eiro vai vairāk, tajā skaitā vairāk nekā pusi šīs naudas tērējot vides drošībai, tostarp gaisa un ūdens attīrīšanai. Viņš informēja, ka rūpnīcā plānots nodarbināt 42 darbiniekus.

Paredzētā darbība ir nolietotu svina akumulatoru pārstrādes rūpnīca, kurā plānots pārstrādāt nolietotus svina akumulatorus. Plānotais pārstrādes apjoms - līdz 15 000 tonnu nolietotu svina akumulatoru gadā un līdz 8700 tonnām saražota svina un svina sakausējumu gadā.

"East-West Finances" (tagad "Eco Lead") īpašnieki ir Jurijs Harlamovs (10,40%), Deniss Uļjanovs (50,60%), Lielbritānijas uzņēmums "Maribo Inter LP" (9%), Igaunijas uzņēmums "OU Unimet Estonia" (30%), liecina "Firmas.lv" informācija.

LETA

Foto: STOCK.XCHNG.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai