abc.lv skaitļos

Lietotāji online90
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1278
Ekspertu atbildes3041
Izmaksu dēļ "Latvijas tilti" atsakās no līguma slēgšanas par Klaipēdas ostas rekonstrukciju : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Izmaksu dēļ "Latvijas tilti" atsakās no līguma slēgšanas par Klaipēdas ostas rekonstrukciju

Izmaksu dēļ "Latvijas tilti" atsakās no līguma slēgšanas par Klaipēdas ostas rekonstrukciju

Foto: Ieva Lūka/LETA

Ņemot vērā ilgstošu tiesvedības procesu vairāk nekā astoņu mēnešu garumā, kura gaitā būtiski sadārdzinājās apakšuzņēmēju cenu piedāvājumi, AS "Latvijas tilti" atteikusies no līguma slēgšanas ar Klaipēdas Valsts jūras ostas direkciju par ostas piestātnes rekonstrukciju.

Kā aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji, "Latvijas tilti" vairākkārt iniciēja sarunas ar Klaipēdas jūras ostas direkciju situācijas risināšanai, taču direkcija atteicās sākt sarunas, izslēdzot AS "Latvijas tilti" no Iepirkuma pretendentu saraksta.

"Latvijas tilti" papildus atzīmē, ka, ņemot vērā apakšuzņēmēju cenu piedāvājumu nosacījumu izmaiņas, iepirkuma saistību izpildes atcelšana ekonomiski negatīvi neietekmēs uzņēmuma turpmāko darbību.

Kā ziņots, pērn 10.septembrī "Latvijas tilti" iesniedza piedāvājumu Klaipēdas Valsts jūras ostas direkcijas rīkotajā iepirkumā Klaipēdas ostas 67. un 68.piestātnes rekonstrukcijai, kuras izmanto stividorkompānija "Bega".

"Latvijas Tiltu" piedāvājums iepirkumā tika atzīts par uzvarējušo, taču drīz pēc tam rezultāti tika apstrīdēti Klaipēdas apgabaltiesā, vienam no iepirkuma pretendentiem - Latvijas būvfirmai BMGS - iesniedzot sūdzību par "Latvijas tiltu" piedāvājuma pārmērīgi zemu cenu.

Klaipēdas apgabaltiesa sāka tiesvedības procesu, piemērojot arī pagaidu aizsardzības līdzekli - aizliegumu slēgt iepirkuma līgumu ar uzvarējušo pretendentu.

Tomēr šā gada 4.februārī Lietuvas Apelācijas tiesa atcēla piemēroto aizsardzības līdzekli, atļaujot Klaipēdas jūras ostas direkcijai slēgt Iepirkuma līgumu ar "Latvijas tiltiem". Tomēr, lai gan "Latvijas tiltu" iepriekšējais piedāvājums bija spēkā, pasūtītājs pieņēma lēmumu neslēgt līgumu un sagaidīt tiesas gala nolēmumu šajā lietā.

2016.gada 12.maijā spēkā stājās Lietuvas Apelācijas tiesas spriedums, ar kuru minētā sūdzība par "Latvijas tiltu" piedāvājuma pārmērīgi zemu cenu tika pilnībā noraidīta.

Tomēr, ņemot vērā ilgstošu tiesvedības procesu, kura gaitā būtiski sadārdzinājās apakšuzņēmēju cenu piedāvājumi, "Latvijas tiltiem" vairs nebija iespējas turpmāk pagarināt savu piedāvājumu pilnā apmērā.

BMGS konkursā piedalījās kopā ar Lietuvas uzņēmumu "Hidrostatyba", piedāvājot šo piestātņu rekonstrukciju veikt par 14,952 miljoniem eiro.

LETA

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai