abc.lv skaitļos

Lietotāji online59
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1278
Ekspertu atbildes3041
Sistēma palīdz izvēlēties piemērotākās eļļas un smērvielas transporta līdzekļiem : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Sistēma palīdz izvēlēties piemērotākās eļļas un smērvielas transporta līdzekļiem

Sistēma palīdz izvēlēties piemērotākās eļļas un smērvielas transporta līdzekļiem
Kvalitatīva un atbilstoši izvēlēta motoreļļa pagarina transportlīdzekļa kalpošanas laiku un samazina degvielas patēriņu. Kā neapjukt plašajā piedāvājumā un izvēlēties piemērotāko? Eļļu un smērvielu ražotājs "Valvoline" izstrādājis noderīgu bezmaksas meklēšanas sistēmu, ar kuras palīdzību viegli un ērti var uzzināt, kādi līdzekļi ieteicami konkrētajam transporta līdzeklim. Atliek vien sistēmā ievadīt informāciju par transporta līdzekļa ražotāju un modeli.

Meklētājs ir noderīgs palīgs ne tikai vieglo automašīnu, bet arī lauksaimniecības tehnikas, kravas automašīnu, motociklu un citu motorizēto tranporta līdzekļu īpašniekiem. Ievadot sistēmā transporta līdzekļa ražotāju un modeli, var redzēt ne tikai atbilstošo eļļu, bet arī citus ieteicamos apkopes līdzekļus. Visu šo informāciju uzreiz iespējams arī izdrukāt, lai paņemtu līdzi uz veikalu vai servisa centru. Meklēšanas sistēma pieejama šeit: http://bit.ly/1vNVsub.

Kāpēc svarīgi izvēlēties kvalitatīvu un atbilstošu motoreļļu?

Pagarināts dzinēja kalpošanas laiks
Eļļas ar pareizo ķīmisko sastāvu paildzina dzinēja kalpošanas laiku. To ir svarīgi zināt visiem automašīnu lietotājiem, bet galvenokārt privāto automašīnu īpašniekiem, kuri plāno izmantot savu transporta līdzekli ilgāku laiku. Ja automašīna vēl aizvien ir laba, kāpēc to mainīt? Labāk uzturēt to lieliskā stāvoklī.

Samazināts degvielas patēriņš
Degvielas patēriņš samazinās, jo pareizi izvēlēta eļļa gan labāk eļļo, gan arī virzuļu un citu ritošo detaļu darbības laikā ir mazāka pretestība. Pareizā viskozitāte ļauj eļļai nokļūt visos vārstos, kam nepieciešama eļļošana. Turklāt tīra sadegšanas kamera, sprauslas un vārsti nodrošina ekonomisku degvielas patēriņu.

Banner 280x280

Samazinās dzinēja sabojāšanas risks
Atbilstoši izvēlēta eļļa ne tikai eļļo, bet arī uztur dzinēju tīru. Eļļai arī jāuztur droša dzinēja detaļu darba temperatūra, t.i., eļļa nedrīkst ļaut tām pārkarst. Zemas kvalitātes eļļa ātrāk paliek veca.

Palielinās dzinēja jauda
Atbilstoša eļļa noblīvē atstarpes starp virzuli un cilindra sienu, līdz ar to karterī nonāk mazāk sadegšanas blakusproduktu. Kvalitatīva eļļa neļauj veidoties aplikumam uz vārstiem, sadegšanas kamerā, kā arī sprauslu uzgaļos. Līdz ar to dzinēja jauda nesamazinās.

Mazāks apkārtējās vides piesārņojums
Pēdējo gadu laikā apkārtējās vides aizsardzības prasības ir kļuvušas stingrākas, līdz ar to augušas arī prasības dzinēju un smērvielu izstrādei. Ir pagarināti eļļas nomaiņas periodi, savukārt pašām eļļām jāspēj nodrošināt visas funkcijas atbilstoši prasībām.

Izvēloties eļļu, noteikti jāņem vērā automašīnas ražotāja noteiktās prasības, kas norādītas tehniskajos dokumentos un lietošanas instrukcijā!

Foto: Stock.XCHNG.
 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai