abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25213
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Interjera dizainere: "Minimālisms, tas ir dzīvesveids!" : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Interjera dizainere: "Minimālisms, tas ir dzīvesveids!"

Interjera dizainere: "Minimālisms, tas ir dzīvesveids!"


Būvniecības portāls abc.lv jau rakstīja par minimālismu interjerā, savu komentāru par šo dizaina stilu sniedz pieredzes bagātā dizainere Anita Grase: "Par minimālisma stilu daudziem ir maldīgs priekšstats, jo tas tiek jaukts ar minimālistiski iekārtotu interjeru."

Minimālismam raksturīga augsto tehnoloģiju klātbūtne kombinācijā ar lakoniskām, perfekti atstrādātām formām un hromatisku krāsu salikumiem. Izmantotie materiāli - stikls, betons, metāls, koks. Ekskluzīvs apgaismojuma risinājums un pārdomāta funkcionalitāte. Minimālisma stilam raksturīgs netiešais, slēptais apgaismojums, kam regulējama jauda, gaismas intensitāte, RGB spektrs. Iespēja variēt noskaņu telpā ar dažādiem apgaismojuma veidiem un tonalitātēm, uzsver dizainere.

Viņa arī norāda, ka iekštelpu dizainam jābūt saaugušam ar ēkas raksturu un stila nosacījumiem. Būtu neloģiski veidot katru telpu citā stilistikā, jo mūsu vide ir daļa no ikdienas sajūtām un komforta. Visam kopumam jābūt vienotam veselumam. Ja ar kaut ko jāsāk, lai mainītu noskaņu mājās, tad to darīt ar viesistabu, bet, ja pārējās telpas būs citā stilistikā, varam panākt nevēlamu efektu. 

Banner 280x280

A. Grase: "Katrs cilvēks ir ieinteresēts izvēlēties sev atbilstošāko dzīves telpu un tās iekārtojumu, lai būtu harmonijā ar sevi un telpu. Cilvēki ar bagātu un krāsainu iekšējo pasauli pilnīgi droši var izvēlēties askētisku un hromatisku vidi. Jāņem vērā, ka minimālisma stila interjers nav sinonīms - maz un lēti! Jārēķinās ar kvalitatīviem un laikmetīgiem apdares materiāliem un izmeklētiem aksesuāriem. Minimālisms, tas ir dzīvesveids!"

Foto: Anita Grase/ Publicitātes foto.

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai