abc.lv skaitļos

Lietotāji online62
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
IeM rosina dzīvojamās telpas nodrošināt ar ugunsgrēka detektoriem : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

IeM rosina dzīvojamās telpas nodrošināt ar ugunsgrēka detektoriem

IeM rosina dzīvojamās telpas nodrošināt ar ugunsgrēka detektoriem
Iekšlietu ministrijas (IeM) izstrādātie jaunie Ugunsdrošības noteikumi paredz, ka no 2017.gada dzīvojamās telpas būs jānodrošina ar ugunsgrēka detektoriem.

IeM norāda, ka šobrīd spēkā esošajos Ugunsdrošības noteikumos nav ietverta prasība par telpu nodrošinājumu ar autonomiem ugunsgrēka detektoriem. Ņemot vērā to, ka ugunsgrēki lielākoties izceļas dzīvojamās mājās noteikumu projektā ietverta prasība no 2017.gada dzīvojamās telpas nodrošināt ar autonomiem ugunsgrēka detektoriem.

Noteikumu projekts paredz, ka detektoru var aizstāt ar automātisko ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēmu.

Projekts paredz, ka viena dzīvokļa objekta un daudzdzīvokļa objekta katrā stāvā izvieto vismaz vienu autonomo detektoru. Detektoru uzstāda un uztur darba kārtībā, ievērojot ražotāja prasības.

Banner 280x280

IeM prognozē, ka pēc šādas normas ieviešanas administratīvais slogs palielināsies aptuveni 90 procentu dzīvokļu un dzīvojamo māju īpašniekiem.

Tāpat jaunie noteikumi paredz, ka būvniecību, izmaiņas objekta plānojumā vai objekta un teritorijas izmantošanas veida maiņu veic, ievērojot ugunsdrošību regulējošos normatīvajos aktos noteiktās ugunsdrošības prasības.

IeM izstrādāto noteikumu projektu ceturtdien skatīs valsts sekretāru sanāksmē.

Rīga, 26.nov., LETA.

Foto: Stock.XCHNG.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Sāk ūdensvada skalošanu galvaspilsētas centrā

Sāk ūdensvada skalošanu galvaspilsētas centrā

Šīs nedēļas nogalē SIA “Rīgas ūdens” sāks ūdensvada skalošanas darbus Rīgas centrā un tam tuvākajās apkaimēs. Šajā sezonā plānots izskalot kopumā 162 kilometrus ūdensvada, un tas būs viens no lielākajiem skalošanas apjomiem “Rīgas ūdens” darbības laikā.

Izstāsti Latvijai