abc.lv skaitļos

Lietotāji online118
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1279
Ekspertu atbildes3041
Iecere pie Murjāņu Sporta ģimnāzijas uzbūvēt jaunu kompleksu joprojām netiek noraidīta : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Iecere pie Murjāņu Sporta ģimnāzijas uzbūvēt jaunu kompleksu joprojām netiek noraidīta

Iecere pie Murjāņu Sporta ģimnāzijas uzbūvēt jaunu kompleksu joprojām netiek noraidīta


Gadījumā, ja jauna sporta kompleksa būvniecība pie Murjāņu Sporta ģimnāzijas izrādīsies lētākais variants, tas arī tiks darīs, šodien pēc Nacionālās sporta padomes sēdes aģentūrai LETA sacīja Ministru prezidentes padomnieks Ints Dālderis.

Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) līdz maija vidum ir jāsagatavo detalizēta analīze par iespējām, kā pēc iespējas efektīvāk izmantot Murjāņu Sporta ģimnāzijas vajadzībām piešķirtos gandrīz 8 miljonus eiro - vai racionālāk un efektīvāk šo naudu ir ieguldīt jau esošās infrastruktūras uzlabošanā, vai arī lietderīgāk un lētāk ir celt jaunu kompleksu.

Gadījumā, ja IZM izdosies pierādīt, ka lētāk ir celt jaunu kompleksu, līgums ar būvniekiem tiks slēgts, un komplekss tiks būvēts, atzina Dālderis.
Vispirms šo ziņojumu izskatīs sporta padomes sēdē un tikai tad virzīs skatīšanai valdībā.

Patlaban ģimnāzijas vajadzībām piešķirtais finansējums prioritāri ir domāts tieši ģimnāzijai, bet, ja izdosies ieekonomēt, pāri palikušos līdzekļus varētu ieguldīt arī citu sporta centru infrastruktūras uzlabošanā.

Dālderis pastāstīja, ka ar Murjāņiem tuvumā esošām pašvaldībām tiek analizētas arī iespējas par treniņiem tuvumā esošajos reģionālajos sporta centros. Šāda iespēja ir apsverama, jo līdz šim ir izveidoti daudzi reģionālie sporta centri, kur ir plašas iespējas trenēties, un tam nav obligāti jānotiek Murjāņos, kur sporta zāles vairs neatbilst noteiktajām prasībām. Jau tagad, piemēram, kamaniņu sporta pārstāvji trenējas Siguldā, bet airēšanas treniņi notiek Jūrmalā.

Kā ziņots, valdība 8.aprīlī nepiekrita piešķirt 6,5 miljonus eiro Murjāņu Sporta ģimnāzijas slēgtās manēžas būvniecībai. Tā vietā IZM jāiesniedz ziņojums par līdzekļu izmantošanu jaunatnes sporta attīstībai.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) žurnālistiem pēc valdības sēdes atzina, ka pašreizējā situācijā nav atbalstāms lūgums piešķirt tik apjomīgus līdzekļus jauna Murjāņu Sporta ģimnāzijas kompleksa būvniecībai.

Valdības vadītāja arī vēlējās zināt, cik lieli līdzekļi būtu nepieciešami vienkārši remontam, lai skolas ēkas nebūtu bīstamas audzēkņiem. Šādu informāciju IZM pārstāvji 8.aprīļa sēdē nesniedza.

Jautājuma izskatīšanas laikā viņa atzina, ka neatbalsta tik apjomīga finansējuma piešķiršanu ģimnāzijas atjaunošanai, jo līdzekļi ir nepieciešami arī Daugavas stadiona un Siguldas kamaniņu un bobsleja trases atjaunošanai.

Rīga, 23.apr., LETA.
Foto:Stock.XCHING

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai