abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25212
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Idejas balkona un lodžijas iekārtošanai : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Idejas balkona un lodžijas iekārtošanai

Idejas balkona un lodžijas iekārtošanai
Praktiski ikvienā dzīvoklī vai mājā balkons ir sava veida pieliekamais, kur tiek glabātas nevajadzīgas mantas. Tomēr balkonu vai lodžiju var arī labiekārtot, izveidojot plašu un labi apgaismotu telpu, kurā varētu gan atpūsties, gan strādāt.

Pastāv dažādi veidi, kā iekārtot šo dzīvokļa vai mājas daļu. Tas atkarīgs no vēlmēm un vajadzībām. Būvniecības portāls abc.lv piedāvā apskatīt vairākus variantus:


* Balkonu var iekārtot kā privāto biroju, izvietojot tajā nelielu datorgaldu. Šāds variants sniegs iespēju jebkurā brīdī pastrādāt klusumā. Turklāt galds neaizņems ļoti daudz vietas.
* Var izveidot radošo darbnīcu – nepieciešams neliels skapis un galds. Varēs nodarboties ar saviem hobijiem – šūt, gleznot, remontēt utt.
* Tāpat var izveidot mazu siltumnīcu. Noteikti būs nepieciešams parūpēties par atbilstošu apkuri un apgaismojumu. Tad, izvēloties pareizu šķirni, varēs priecēt savi ar ražu visu gadu.

* Balkonu var pārveidot arī par nelielu sporta zāli! Izvietojiet vismaz vienu trenažieri un iegādājieties sporta inventāru (dažas hanteles, lecamauklu, vingrošanai paredzēto paklāju). Var izvietot magnetofonu vai mūzikas centru. Varēs mierīgi vingrot, nevienam netraucējot.
* Kā vēl viens variants balkona iekārtošanai – bērnu spēļu istabas izveide. Taču pirms tam kārtīgi jāparūpējas par drošību. Tur var glabāt mantiņas un citas spēlēšanai nepieciešamās lietas. Vasarā balkonā var izvietot piepūšamo baseinu.
* Daudzi balkonā izveido dārzu, iestādot daudz dažādu ziedu, kas priecē gan ziemā, gan vasarā.
* Veidot uz balkona saunu – pēdējā laika modes tendence. Taču nav ieteicams to darīt saviem spēkiem, labāk vērsties pie speciālistiem.
* Ja balkons vai lodžija ir pietiekami liela – var izveidot ēdamistabu. Nepieciešams izvietot galdu un krēslus, dažus traukiem paredzētos plauktus. Protams, ēdiens tiks gatavots virtuvē, savukārt maltītes baudīšana notiks svaigā gaisā, lūkojoties skaistajos āra skatos.

Banner 280x280

Esot labai fantāzijai un vēlmei, balkona iekārtošana noteikti izdosies ļoti labi. Pirms sākt realizēt savas idejas, pirmkārt, nepieciešams iztīrīt balkonu. Izlemiet, kādas mantas patiešām ir vajadzīgas un, kuras būtu jāmet laukā.

Otrkārt, jāveic balkona iestiklošana. Var uzstādīt parastos koka logus, plastikāta logus vai izveidot bezrāmju stiklojumu. Stikli var būt gan ietonēti, gan parasti, gan vitrāžas. Pateicoties stiklojumam, telpā kļūst silti, kā arī ir skaņas izolācija. Lai uzturētu komfortu temperatūru, balkonu var siltināt gan no iekšpuses, gan ārpuses, ieteicams siltināt grīdu un griestus. Tāpat vērts padomāt par šīs telpas apkuri. Ja atļauj finansējums, balkonā var izveidot siltās grīdas.

Nākošais solis – sienu, griestu un grīdas apdare. Šim nolūkam var izmantot koku vai vagondēļus. Viss atkarīgs no finansēm un iespējām! Sienas var apdarīt ar tapetēm, nokrāsot vai uzklāt dekoratīvo apmetumu. Runājot par griestu apdari, ieteicams izveidot piekaramos griestus vai apdarīt tos ar vagondēļiem. Grīdu labāk apdarīt ar koka plāksnēm, virsū uz tām var klāt laminātu, linoleju vai vienkāršu paklāju.

Kad viss iepriekšminētais ir izdarīts, var ķerties klāt savas fantāzijas īstenošanai.

Foto: remontbp.com.
 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Ar jauniem noteikumiem veicinās teritoriju un būvju kopšanu galvaspilsētā

Ar jauniem noteikumiem veicinās teritoriju un būvju kopšanu galvaspilsētā

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja otrdien, 16. aprīlī, atbalstīja jaunus noteikumus* par teritoriju kopšanu un būvju uzturēšanu galvaspilsētā, kas paredz nodrošināt sakoptu pilsētvidi, vienlaikus neuzliekot pārmērīgu slogu iedzīvotājiem atsevišķu teritoriju kopšanas nodrošināšanai. Noteikumi vēl būs jāpieņem domes sēdē.

Izstāsti Latvijai