abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
FOTO: Stradiņa slimnīcas jaunajā korpusā daļēji iestiklots ātrijs : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

FOTO: Stradiņa slimnīcas jaunajā korpusā daļēji iestiklots ātrijs

FOTO: Stradiņa slimnīcas jaunajā korpusā daļēji iestiklots ātrijs
Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunā ēka iegūst arvien spožākas aprises – pilnsabiedrība "SBRE" jau ir daļēji veikusi ēkas korpusus savienojošā ātrija stiklojuma montāžu.

Turklāt novembrī sasniegts vēl kāds simbolisks un ļoti svarīgs projekta attīstības posms – diviem slimnīcas blokiem pieslēgta pagaidu apkure. Tas nozīmē, ka jaunais korpuss gada aukstākajā periodā jau tiks apsildīts, un tikmēr tajā tiks veikti visi plānotie iekšdarbi.

Šobrīd daļēji veikta ēkas korpusu savienojošā ātrija stiklojuma montāža un nosegšana. Būvobjektā gandrīz pilnībā noslēgusies trīs bloku ārsienu paneļu montāža, tiek uzsākti ventilējamās fasādes izbūves darbi. Līdz pastāvīga sala perioda sākumam turpināsies teritorijas labiekārtošanas darbi, kas tiks pilnībā pabeigti pēc ziemas tehnoloģiskā pārtraukuma. Šobrīd objektā tiek ierīkoti jumti, izbūvēta piegādes un neatliekamās medicīniskās palīdzības rampa, rekreācijas ātrija zaļā pārseguma virsējie slāņi.

Jau novembra sākumā "SBRE" pabeidza jaunās ēkas kompozīto konstrukciju montāžu, un šobrīd turpinās pārsegumu betonēšana ēkas torņa daļā.

Kā norāda pilnsabiedrības "SBRE" projektu vadītājs Valdis Koks, aktīvi būvdarbi šobrīd norit visās būvobjekta daļās. "Pēc ēkas karkasa būvniecības beigām pieslēdzām apkuri pirmajā un otrajā blokā, lai varam sākt veikt iekšdarbus. Visā objektā strauji rit gan ārējo, gan iekšējo komunikāciju izbūve, un plānotie būvdarbi notiek paredzētajā grafikā, " stāsta V. Koks.

Banner 280x280

Projektā paredzēti vairāki jaunās ēkas savienojumi ar esošajiem slimnīcas korpusiem, tāpēc šobrīd norit arī pazemes tuneļu un lifta torņu izbūve.

Būvdarbu ģenerāluzņēmējs turpina palielināt objektā strādājošo skaitu, un novembrī būvlaukumā tiek nodarbināti vairāk nekā 300 darbinieki.

Foto: Gints Ivuškāns

{IMAGE NR=1}{IMAGE NR=2}{IMAGE NR=3}{IMAGE NR=4}{IMAGE NR=5}

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai