abc.lv skaitļos

Lietotāji online58
Aktīvie uzņēmumi25212
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
EM tuvākajā laikā virzīs vairākus papildinājumus jaunajam Būvniecības likumam : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

EM tuvākajā laikā virzīs vairākus papildinājumus jaunajam Būvniecības likumam

EM tuvākajā laikā virzīs vairākus papildinājumus jaunajam Būvniecības likumam
Lai uzlabotu būvniecības procesu, Ekonomikas ministrija (EM) ir izstrādājusi un tuvākajā laikā virzīs izskatīšanai valdībā vairākus papildu ierosinājumus jaunajam Būvniecības likumam, piektdien, 27.martā, konferencē "Kā attīstīsies nekustamā īpašuma tirgus Latvijā?" sacīja EM Būvniecības un mājokļu politikas departamenta direktore Ilze Oša.

"Ir četri svarīgi jautājumi, kurus var atrisināt, tikai ministrijai sadarbojoties ar uzņēmējdarbības vidi. Tie ir - ko būvēt, no kā būvēt, kas būvēs un kā būvēs? Šajos jautājumos ļoti būtiska ir objektu pasūtītāju iesaiste, jo tikai no viņiem ir atkarīgs, kāds tieši objekts tiks būvēts, no kādiem materiāliem, kas veiks būvdarbus un kādā kvalitātē," skaidroja Oša.

Viņa norādīja, ka jau ir sagatavots un tiks virzīts izskatīšanai valdībā priekšlikums par to, ka likumā jānosaka pasūtītāja atbildība par to, lai nodrošinātu būves atbilstību būtiskākajām prasībām.

Banner 280x280

Tāpat sagatavots priekšlikums noteikt, ka galvenajam būvuzņēmējam jāinformē pasūtītājs par visiem objektā piesaistītajiem apakšuzņēmējiem.

Vēl viens no tuvākajā laikā izskatīšanai valdībā virzītajiem priekšlikumiem paredz informācijas sniegšanu par to, cik būvobjektos vienlaikus ir nodarbināti būvdarbu vadītājs un būvuzraugs.

LETA

Foto: Edijs Pālens/LETA

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Ar jauniem noteikumiem veicinās teritoriju un būvju kopšanu galvaspilsētā

Ar jauniem noteikumiem veicinās teritoriju un būvju kopšanu galvaspilsētā

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja otrdien, 16. aprīlī, atbalstīja jaunus noteikumus* par teritoriju kopšanu un būvju uzturēšanu galvaspilsētā, kas paredz nodrošināt sakoptu pilsētvidi, vienlaikus neuzliekot pārmērīgu slogu iedzīvotājiem atsevišķu teritoriju kopšanas nodrošināšanai. Noteikumi vēl būs jāpieņem domes sēdē.

Izstāsti Latvijai

Uzņēmumi, saistīti ar raksta tematiku nozarē "Nekustamais īpašums":