abc.lv skaitļos

Lietotāji online26
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1278
Ekspertu atbildes3041
EM: Tikai 1,3% būvfirmu gada apgrozījums pārsniedz 10 miljonus eiro : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

EM: Tikai 1,3% būvfirmu gada apgrozījums pārsniedz 10 miljonus eiro

EM: Tikai 1,3% būvfirmu gada apgrozījums pārsniedz 10 miljonus eiro
No 5210 Būvkomersantu reģistrā iekļautajām aktīvajām būvfirmām tikai 60 jeb 1,3% strādā ar vairāk nekā desmit miljonu eiro apgrozījumu gadā, piektdien, 27.novembrī, starptautiskajā konferencē "Būvdarbu kvalitātes valsts kontrole un būvniecības tirgus uzraudzība Latvijā un Eiropā" sacīja Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra vietnieks Jurijs Spiridonovs.

Viņš informēja, ka 2173 aktīvās būvfirmas jeb 46,95% strādā ar gada apgrozījumu, kas nepārsniedz 50 000 eiro, bet 1542 būvfirmām jeb 33,32% gada apgrozījums ir no 50 000 eiro līdz 500 000 eiro.

"Nākamajos septiņos gados no Eiropas Savienības struktūrfondiem dažādiem ar būvniecību saistītiem projektiem būs pieejams finansējums aptuveni trīs miljardu eiro apmērā. Ir šaubas, vai būvfirmas, kuru apgrozījums nepārsniedz 50 000 eiro, spēs apgūt šo finansējumu," sacīja Spiridonovs.

Lai noteiktu, vai būvfirma spēj veikt noteiktus darbus, EM ir sākta diskusija par būvkomersantu klasifikācijas sistēmu, kas paredz veikt klasifikāciju pēc trim kritērijiem - profesionālā snieguma, finanšu rezultātiem un uzņēmuma ilgtspējības, informēja Spiridonovs.

Banner 280x280

Viņš arī piebilda, ka pērn 879 no aktīvajām būvfirmām zaudēja savas licences. Savukārt 170 no būvfirmām jeb 3% veica darbus arī ārpus Latvijas.

LETA

Foto: Stock.XCHNG

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai