abc.lv skaitļos

Lietotāji online30
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1279
Ekspertu atbildes3041
EM: Saeimai mēneša laikā jāpieņem galīgajā lasījumā grozījumi jaunajā Būvniecības likumā : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

EM: Saeimai mēneša laikā jāpieņem galīgajā lasījumā grozījumi jaunajā Būvniecības likumā

EM: Saeimai mēneša laikā jāpieņem galīgajā lasījumā grozījumi jaunajā Būvniecības likumā


Lai Būvniecības kontroles birojs varētu sākt darbu šā gada 1.oktobrī, Saeimai mēneša laikā jāpieņem galīgajā lasījumā grozījumi jaunajā Būvniecības likumā, biznesa portālam "Nozare.lv" atzina Ekonomikas ministrijā (EM).

Ministrijā norādīja, ka Būvniecības kontroles birojs varēs sākt darbu tikai pēc tam, kad uz likuma pamata tiks izdoti Ministru kabineta (MK) noteikumi, kas regulēs tā darbību, kā arī rasts finansējums biroja darbības nodrošināšanai un darbā pieņemti attiecīgie speciālisti.

EM piedāvātie grozījumi paredzēja biroja izveidi un pārejas regulējumu, nosakot, kad birojs sāk pildīt tam noteiktos uzdevumus. Taču Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija 2.aprīļa sēdē grozīja šo ministrijas piedāvāto formulējumu, nosakot, ka grozījumi par biroja izveidi nestājas spēkā, kamēr nav izskatīts un pieņemts galīgajā lasījumā šobrīd atvērtais Būvniecības likums, kas tika pieņemts 2013.gada 9.jūlijā.

Tas nozīmē, ka līdz brīdim, kamēr šie grozījumi nebūs pieņemti un stājušies spēkā, ministrija nevar virzīt izskatīšanai Valsts sekretāru sanāksmē MK noteikumus par biroja izveidi, kā arī pieprasīt attiecīgo finansējumu budžeta izveidei.

MK noteikumus Valsts sekretāru sanāksmē ir iespējams izsludināt tikai pēc tam, kad Saeimas deputāti būs lēmuši par grozījumu atbalstīšanu Būvniecības likumā un tie stāsies spēkā. Minētie grozījumi vēl nav izskatīti Saeimā 2.lasījumā.

Jau ziņots, ka Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma likuma grozījumus, kas paredz no šā gada 1.maija uz 1.oktobri atlikt jaunā Būvniecības likuma spēkā stāšanās termiņu. Tāpat likuma grozījumi paredz Būvniecības valsts kontroles biroja izveidi.

Kā ziņots, jau iepriekš jaunā Būvniecības likuma spēkā stāšanās termiņš tika atlikts no 1.februāra uz šā gada 1.maiju. Vēlāk panākta vienošanās vēlreiz atlikt likuma spēkā stāšanās laiku, ņemot vērā, ka rudenī jāsāk darboties Būvniecības valsts kontroles birojam.

Savukārt jautājums par būvniecības procesa valsts kontroli aktualizējās pēc traģēdijas Zolitūdē, kad, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, 54 cilvēki gāja bojā un vairāki desmiti cilvēku cietuši.

Rīga, 24.apr., NOZARE.LV.
Foto:Stock.XCHING
 

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai