abc.lv skaitļos

Lietotāji online32
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1278
Ekspertu atbildes3041
EM: Mājokļu atbalsta programmas aktīvai uzturēšanai mēnesī nepieciešami aptuveni 200 000 eiro : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

EM: Mājokļu atbalsta programmas aktīvai uzturēšanai mēnesī nepieciešami aptuveni 200 000 eiro

EM: Mājokļu atbalsta programmas aktīvai uzturēšanai mēnesī nepieciešami aptuveni 200 000 eiro
Mājokļu atbalsta programmas aktīvai uzturēšanai nepieciešamais finansējums mēnesī veido aptuveni 200 000 eiro, teikts Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavotajā ziņojumā.

Ar līdz šim valsts atbalsta programmā mājokļa iegādei pieejamajiem aptuveni 968 000 eiro iespējams piešķirt galvojumus par kopējo summu 3,85 miljoni eiro. EM ziņojumā lēsts, ka līdz šim pieejamais finansējums tiks apgūts septembra pirmajā pusē.

EM secina, ka mājokļu atbalsta programmas turpmākai nodrošināšanai nepieciešams novirzīt papildu finansējumu viena miljona eiro apmērā. Tādējādi kopējais galvojumu apjoms līdz šā gada beigām sasniegtu 2,8 miljonus eiro. Tas ļautu papildus atbalstīt vēl 470 ģimenes, bet kopā no programmas sākuma atbalstu būtu saņēmušas 1120 ģimenes, kā arī tiktu nodrošināta programmas darbība 2016.gada pirmajos mēnešos.

EM jau iepriekš informēja, ka papildu finansējumu programmai plānots novirzīt no saņemtajiem līdzekļiem par termiņuzturēšanās atļaujām. Par līdzekļu pārdali lēmums būs jāpieņem valdībai.

Kā ziņots, kopš janvārī tika sākta valsts atbalsta programma mājokļa iegādei ģimenei ar bērniem, AS "Attīstības finanšu institūcija Altum" ("Altum") līdz augusta vidum bija piešķīrusi 556 galvojumus. Kopējā galvojumu summa ir 3,38 miljoni eiro, kas piešķirta aizdevumiem kopumā 27,88 miljonu eiro apmērā.

Banner 280x280

Galvojumi tiek izsniegti mājokļu iegādei visā Latvijā. Aptuveni divas trešdaļas galvojumu izsniegts Rīgā un Pierīgā, trešdaļa - pārējā Latvijā.

Valsts galvotos aizdevumus izsniegušas visas sešas programmā iesaistītās bankas: "Citadele", "SEB banka", "Swedbank", "Nordea", "ABLV Bank", "DNB banka".

Galvojuma apmērs ir atkarīgs no bērnu skaita ģimenē - 10% (bet ne vairāk kā 10 000 eiro), ja ģimenē ir viens bērns, 15% (bet ne vairāk kā 15 000 eiro), ja ģimenē ir divi bērni, 20% (bet ne vairāk kā 20 000 eiro), ja ģimenē ir trīs un vairāk bērnu. Galvojums ļauj palielināt komercbankas aizdevuma summu, ja ģimenes rīcībā nav pietiekami daudz līdzekļu mājokļa iegādes sākotnējai iemaksai.

LETA

Foto: Images Money/Flickr.com

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai