abc.lv skaitļos

Lietotāji online40
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Ēku Briselē par 151 940 eiro atjaunos vēstnieku rezidences vajadzībām : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Ēku Briselē par 151 940 eiro atjaunos vēstnieku rezidences vajadzībām

Ēku Briselē par 151 940 eiro atjaunos vēstnieku rezidences vajadzībām

Valstij piederošu ēku Briselē, Beļģijā, kuru iepriekš atzina par "neizmantojamu" vēstnieku rezidencei, SIA "Cleanhouse" par 151 943,62 eiro atjaunos vēstnieku rezidences vajadzībām, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā publicētais paziņojums par iepirkuma procedūras rezultātiem.

Ārlietu ministrijas 2012.gadā iesniegtajā rīkojuma projektā par nekustamā īpašuma pārdošanu, kas atrodas Moljēra avēnijā 158, norādīts, ka valsts ēku iegādājās 1994.gadā Latvijas vēstniecības Beļģijā vajadzībām, taču 2009.gada beigās Ārlietu ministrija pieņēma lēmumu pārcelt vēstniecību uz telpām Briselē (Avenue des Arts 23), ēkā, kur joprojām atrodas Latvijas pastāvīgā pārstāvniecība Eiropas Savienībā (ES).

Kaut arī 1927.gadā būvētajai četrstāvu ēkai ar pagrabu, mezonīnu un jumta izbūvi 1995.gadā tika veikts "kvalitatīvs kosmētiskais remonts" un veikta piebūve, ministrija norādīja, ka ēku vairs "nebija iespējams izmantot diplomātisko funkciju veikšanai". Tostarp to nebija iespējams izmantot kā rezidences ēku vēstniekiem. Tajā pašā rīkojuma projektā norādīts, ka "nekustamais īpašums nav nepieciešams valsts funkciju nodrošināšanai".

Tāpat Ārlietu ministrija skaidroja, ka ēkas, kuras vērtība 2012.gadā saskaņā ar neoficiālo tirgus novērtējumu bija aptuveni 1,125 miljoni eiro, uzturēšana un apsaimniekošana radīja papildu zaudējumus ministrijai, tādēļ lēmums par tās pārdošanu bija jāpieņem "pēc iespējas ātrāk", steidzami organizējot pārdošanu.

Banner 280x280

Tomēr divu gadu laikā ēku neizdevās pārdot, un tā netika arī iznomāta, jo, kā aģentūrai LETA skaidroja ministrijas preses sekretārs Kārlis Eihenbaums, valsts nevar nodarboties ar saimniecisko darbību. Tā vietā tika pieņemts lēmums par kapitālā un kosmētiskā remonta veikšanu ēkai, lai to tomēr varētu izmantot kā rezidences ēku vēstniekiem.

"Tika konstatēts - ja valsts ēku pārdotu, mēs zaudētu valsts līdzekļus. Ēka ir labā un vēsturiskā vietā," lēmumu skaidroja Eihenbaums.

Saskaņā ar iepirkuma nolikumu "Cleanhouse" līdz 17.decembrim būs jāveic ēkas kapitālais un kosmētiskais remonts, tostarp paredzot atlasīta oša un ozola parketa grīdas ieklāšanu, kā arī "Equipe ceramicas" ražoto flīžu "Curvytile" ieklāšanu. Kompānijas mājaslapā norādīts, ka "Curvytile" ir porcelāna grīdas flīzes, taču nolikumā norādīts, ka iespējami arī ekvivalenti.

Rīga, 22.okt., LETA.

Foto: STOCK.XCHNG.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai