abc.lv skaitļos

Lietotāji online118
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Eiropadomē pieņems gala lēmumu par klimata un enerģētikas politiku : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Eiropadomē pieņems gala lēmumu par klimata un enerģētikas politiku

Eiropadomē pieņems gala lēmumu par klimata un enerģētikas politiku

Ceturtdien, 23. oktobrī, un piektdien, 24. oktobrī, Briselē notiks Eiropadomes sanāksme, kurā viens no galvenajiem jautājumiem būs lēmuma pieņemšana par klimata un enerģētikas satvaru 2020.- 2030.gadam, teikts Ārlietu ministrijas sagatavotajā informācijā.

Šim jautājumam sanāksmes laikā tiks veltīta lielākā uzmanība, un ir gaidāmas arī debates, jo valstu starpā nav vienprātības par šo dokumentu. Ir valstis, kuras uzskata, ka dokumentā būtu jānosaka vēl ambiciozāki mērķi, bet ir valstis, kuras pēc būtības atbalsta noteiktos mērķus, taču uzskata, ka ir jāievieš arī kādi kompensācijas mehānismi, ja reiz ir uzlikti tik augsti mērķi.

Klimata un enerģētikas satvars 2020.-2030.gadam noteiks Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm kopīgi sasniedzamos mērķus klimata pārmaiņu mazināšanas un enerģētikas jomā. Viens no diskutablākajiem jautājumiem ir par siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas mērķi - ir noteikts, ka izmeši ir jāsamazina par 40%. Dokumentā noteikts arī atjaunojamās enerģijas mērķis, energoefektivitātes un starpsavienojumu mērķis.

Latvija, lai arī atbalsta noteiktos mērķus, uzskata, ka tie ir vispārīgi un nav skaidrs, kādas būs katras dalībvalsts saistības. Tomēr būtiski ir paredzēt kādus kompensējošus mehānismus, jo mērķu sasniegšana var negatīvi ietekmēt Latvijas ekonomikas attīstību. Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) norāda, ka noteiktie mērķi nedrīkst bremzēt Latvijas ekonomikas attīstību, īpaši lauksaimniecības un transporta nozarē.

Banner 280x280

Valstu līderi Briselē turpinās jau jūnijā sākto diskusiju par veicamajiem pasākumiem enerģētiskās drošības stiprināšanai un enerģētiskās atkarības mazināšanai saskaņā ar Eiropas Enerģētisko drošības stratēģiju. Nolūkā turpināt enerģētisko drošību plānots apspriest nepieciešamību veicināt starpsavienojumus elektroenerģijas jomā, kā arī īstenot Kopējās intereses projektus, lai mazinātu "enerģijas salas".

Ņemot vērā ES lēno ekonomisko izaugsmi, plānots spriest arī par dažādiem ekonomikas jautājumiem. Valstu līderi pārrunās jaunās iniciatīvas izaugsmes veicināšanai un priekšlikumus investīciju atbalsta pasākumiem.

Plānots, ka šajā sanāksmē arī notiks diskusija par ES stratēģiju saistībā ar Ebolas vīrusa uzliesmojuma apkarošanu un dalībvalstu ieguldījumu, SE koordināciju, kā arī humānās palīdzības sniedzēju evakuācijas nodrošināšanu un ES reakciju uz pieaugošo upuru skaitu. Kā norāda Ārlietu ministrija, ANO no ES sagaida vienotu atbildi atbalsta iespējām Pasaules Veselības organizācijas izstrādātajam plānam Ebolas vīrusa apkarošanai.

Nepieciešamības gadījumā sanāksmes dalībnieki apspriedīs arī ar ES ārpolitiku saistītus jautājumus.

Rīga, 23.okt., LETA.

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG.

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai