abc.lv skaitļos

Lietotāji online175
Aktīvie uzņēmumi25212
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Ēdamgalds kā svarīgs interjera elements : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Ēdamgalds kā svarīgs interjera elements

Ēdamgalds kā svarīgs interjera elements
Ikviens piekritīs, ka ēdot pusdienas vai vakariņas, ir patīkami, ja sēdēt pie galda ir ērti un komfortabli. Pastāv dažas nianses, kuras obligāti jāievēro, iegādājoties ēdamgaldu.

Izvietojums

Ja telpa ir diezgan liela, var variēt ar mēbeļu gabarītiem un tās izvietojumu. Piemēram, ja virtuvē visa garnitūra izvietota pie vienas sienas, galdu ieteicams izvietot pie pretējās sienas. Savukārt, ja virtuves mēbeles izvietotas U burta formā, tad labākā vieta galdam būs telpas centrs.

Izmērs un forma

Vidējā lielumā virtuvēs vislabāk izvietot ovālus vai apaļus galdus. Pateicoties tam, ka galdam nav stūru, būs vairāk vietas pārvietoties, būs vairāk vietas apsēsties. Arī mazās virtuvēs labāk izvietot šādus galdus, vēlams, lai tiem būtu stikla virsa – tas vizuāli paplašinās mazo telpu.

Stils
Pusdienu galda dizains atkarīgs no telpas stila kopumā. Dabīgā koka un akmens modeļi iederēsies jebkurā interjerā, arī stiklu iespējams izmantot gandrīz jebkurā stilā. Savukārt plastikāta un metāla virsmas lieliski iederēsies mūsdienīgos dizaineru projektos.

Galda virsa

Galda virsu jāizvēlas ņemot vērā to, kādos nolūkos galds tiks izmantots. Gadījumā, ja pie galda plānots tikai baudīt ēdienreizes, var izvēlēties koka virsu. Ja uz galda tiks gatavots ēdiens, labāk izvēlēties plastikāta virsu – tai ir lieliska saskare ar pārtikas produktiem un mitrumu, bet jāņem vērā, ka šāda virsa nebūs izturīga pret agresīviem tīrīšanas līdzekļiem un karstiem traukiem.

Savukārt akmens spēs izturēt ne tikai augstāk minēto, bet arī nelielu mehānisku iedarbību. Virsas no laminēta stikla un metāla tiek uzskatītas par izturīgākajām.

Transformējams galds
Mazās virtuvēs kā ideāls risinājums varētu kalpot transformējams galds, kur nepieciešamības gadījumā tas padarāms lielāks un mazāks.

Vērtīgi padomi:
* Esiet uzmanīgi, iegādājoties galdu ar stikla virsu. Stikls ir auksts materiāls, un ilgstoša roku locītavu mijiedarbība ar to varētu kaitēt veselībai;
* Netiecieties izvēlēties galdu no tās pašas kolekcijas, kurā izvēlējāties krēslus. Mūsdienu tendences liecina, ka izvēloties dažādu stilu, materiālu un ražotāju mēbeles interjers arī var izskatīties labi. Galds var būt saskaņots ar žurnālgaldiņu citā telpā, stāvlampu vai plauktu pie televizora, kā arī citiem mēbeļu elementiem.

Foto: remontbp.com

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai