abc.lv skaitļos

Lietotāji online23
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Drīzumā valsts autoceļu uzturēšana tiks veikta atbilstoši ziemas apstākļiem : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Drīzumā valsts autoceļu uzturēšana tiks veikta atbilstoši ziemas apstākļiem

Drīzumā valsts autoceļu uzturēšana tiks veikta atbilstoši ziemas apstākļiem

Sākot ar 1.novembri, valsts autoceļu uzturēšana tiks veikta atbilstoši ziemas apstākļiem un īpaša uzmanība būs pievērsta savlaicīgai ceļu attīrīšanai no sniega un apledojuma apstrādei, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Patlaban ceļu uzturētāji veic pēdējos sagatavošanās darbus ziemas sezonai, tostarp greiderē grants ceļus, kā arī pārbauda tehniku, lai tā būtu gatava veikt darbu diennakts režīmā.

LVC arī skaidro, ka līdz ar ziemas tuvošanos autovadītājiem jāpiemēro braukšanas ieradumi laika apstākļiem. Gaisa temperatūra nereti pazeminās zem nulles. Sausā laikā tas nerada būtiskus satiksmes traucējumus, tomēr atsevišķos gadījumos ceļi var apledot. Īpaši bīstams un grūti pamanāms ir tā saucamais melnais ledus, kas izveidojas, slapjai brauktuvei sasalstot.

Transportlīdzekļu vadāmība, īpaši bremzēšana un stabilitāte, asos pagriezienos pasliktinās arī tāpēc, ka ceļi bieži ir slapji un daudzviet tos klāj nobirušas koku lapas. Kā skaidro LVC, satiksme rīta un vakara stundās lielākoties norisinās tumsā un ierobežotas redzamības apstākļos.

Banner 280x280

Gājēji tiek aicināti rūpēties par savu un satiksmes drošību, velkot apģērbu ar labi saskatāmiem gaismu atstarojošiem elementiem vai lietojot atstarotājus.

Rīga, 24.okt., NOZARE.LV.

Foto: Edijs Pālens/LETA.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai