abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Būvniecības kontroles birojam šogad pārdala 999 483 eiro : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Būvniecības kontroles birojam šogad pārdala 999 483 eiro

Būvniecības kontroles birojam šogad pārdala 999 483 eiro

Valsts būvniecības kontroles biroja izveidei 2014.gadā tiks pārdalīti 999 483 eiro, paredz šodien valdībā atbalstītais rīkojuma projekts "Par Būvniecības valsts kontroles biroja izveidei un uzdevumu izpildei nepieciešamajiem pasākumiem un finansējumu".

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pauda pārliecību, ka biroja darbību būtu jāfinansē nozarei, tāpēc viņa uzdeva Ekonomikas ministrijai izvērtēt iespēju finansēt biroju, ieviešot nozarei nodevu.

Šim priekšlikumam piekrita Finanšu ministrija, kas atzina, ka šogad šādu nodevu ieviest nav iespējams, bet par nodevas ieviešanu no nākamā gada varētu sākt diskutēt. Ekonomikas ministrija apņēmās izvērtēt jaunas nodevas ieviešanu divu mēnešu laikā.

Ekonomikas ministrija (EM) norādīja, ka, lai birojs varētu uzsākt darbu 2014.gada 1.oktobrī, visu ar tā tehnisko nodrošinājumu, atrašanās vietu un personāla atlasi saistīto jautājumu risināšana uzsākama ne vēlāk kā 2014.gada augustā.

Banner 280x280

Tāpēc nepieciešams paredzēt finansējumu Valsts būvniecības kontroles biroja izveidei 2014.gadā. To ir iespējams pārdalīt no EM budžeta programmas "Naftas produktu rezervju uzturēšana", jo naftas produktu rezervju uzturēšana 90 dienām no 2014.gada 1.jūlija līdz 2015.gada 30.jūnijam atbilstoši noslēgtajiem līgumiem būs nodrošināta ar mazākām izmaksām.

EM sagatavos un iesniegs Finanšu ministrijā (FM) pieprasījumu valsts budžeta apropriācijas pārdalei 999 483 eiro apmērā 2014.gadā no budžeta programmas "Naftas produktu rezervju uzturēšana" uz programmu "Būvniecība".

Līdz ar to valdība šodien atbalstīja apropriācijas pārdali 999 483 eiro apmērā, tajā skaitā atlīdzībai 181 110 eiro (atalgojumam 146 541 eiro), precēm un pakalpojumiem 141 272 eiro un kapitālajiem izdevumiem 677 101 eiro.

Tāpat valdība šodien lēma atļaut FM precizēt un palielināt EM bāzes izdevumus Būvniecības valsts kontroles biroja darbības nodrošināšanai 2015.gadā 1 629 684 eiro apmērā, tajā skaitā atlīdzībai 1 302 869 eiro (atalgojumam 1 006 447 eiro), precēm un pakalpojumiem 286 894 eiro un kapitālajiem izdevumiem 39 921 eiro.

2016.gadā un turpmāk 1 902 123 eiro gadā, tajā skaitā atlīdzībai 1 575 308 eiro (atalgojumam 1 220 872 eiro), precēm un pakalpojumiem 286 894 eiro un kapitālajiem izdevumiem 39 921 eiro.

Tāpat EM uzdots izstrādāt un līdz 2014.gada 1.septembrim iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē Būvniecības valsts kontroles biroja nolikumu.

Jau ziņots, ka Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija šā gada aprīlī atbalstīja Būvniecības valsts kontroles biroja izveidi.

Būvniecības valsts kontroles biroja kompetencē būs jaunu publisko ēku, kurās paredzēts vienlaikus uzturēties vairāk nekā 100 cilvēkiem, būvniecība un pārbūve, būves, kuru būvniecībai piemērota ietekmes uz vidi novērtējuma procedūra, kā arī jaunas būves vai esošu būvju pārbūves, kuru ieceres iesniedzējs ir pašvaldība, ja publisku būvdarbu līgumu līgumcena ir vienāda ar 1,5 miljoniem eiro vai lielāka.

Būvniecības valsts kontroles biroja kompetencē būs arī publisku ēku ekspluatācijas uzraudzība. Jaunajam birojam būs arī jānodrošina informācijas pieejamība Būvniecības informācijas sistēmā.

Būvniecības valsts kontroles birojam būs jāorganizē būvprojektu un būvju ekspertīze gadījumos, kad būvniecības pasūtītājs ir publisko tiesību juridiska persona vai tās institūcija, kā arī gadījumos, kad starp būvniecības procesa dalībniekiem ir strīds un nepieciešams neatkarīgs būvprojekta vai būves ekspertīzes atzinums. Tāpat Būvniecības valsts kontroles birojs informēs kompetences pārbaudes jeb sertificēšanas valsts iestādes par būvspeciālistu profesionālās darbības pārkāpumiem.

Rīga, 29.jūl., NOZARE.LV

Foto: STOCK.XCHNG.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai