abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25213
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Atklās Rīgas velo nedēļu un iepazīstinās ar velojoslu ieviešanas plāniem : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Atklās Rīgas velo nedēļu un iepazīstinās ar velojoslu ieviešanas plāniem

Atklās Rīgas velo nedēļu un iepazīstinās ar velojoslu ieviešanas plāniem

Rīgā, Esplanādē, šodien plkst.11 sāksies krāsains velo-moto parādes brauciens, ar kuru vienlaikus tiks atklāta Ceļu satiksmes drošības direkcijas rīkotā satiksmes drošības kampaņa "Cieņa darbojas!", savukārt Rīgas domes pārstāvji iepazīstinās ar velojoslu ieviešanas plāniem Rīgā.

Parādes dalībnieki pulcēsies Esplanādē, kur modes māksliniece Elita Patmalniece un "body art" speciālisti viņiem palīdzēs sagatavoties parādes braucienam. Brauciens sāksies plkst.11.10 un jau pēc 15 minūtēm atgriezīsies Esplanādē, kur notiks informatīvs pasākums.

Esplanādē tiks sniegta informācija par velosipēdu un mopēdu vadītāju aktuālo statistiku, situāciju un tendencēm ceļu satiksmē, izplatītākajiem velosipēdistu un mopēdistu pārkāpumiem un to sekām, kā arī par izmaiņām likumdošanā un Rīgas domes plānoto velo infrastruktūras attīstību un Rīgas velo nedēļas aktivitāšu programmu.

Velo-moto parādē piedalīsies un aktuālo informāciju sniegs satiksmes ministrs Anrijs Matīss, CSDD valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš, Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, Rīgas velo nedēļas pārstāvis Toms Ērenpreiss, kā arī aktīvākie Rīgas velosipēdu un mopēdu braucēju apvienību pārstāvji.

Kā norāda Rīgas domes Satiksmes departaments, Rīgas velo nedēļa jau kļuvusi par lielāko un nozīmīgāko velo pasākumu Rīgas aktīvās riteņbraukšanas sezonas sākumā.

Rīgas velo nedēļas laikā notiks vairāk nekā 20 dažādi pasākumi - tirdziņi, veiklības un piedzīvojumu sacensības, velo kino vakari, darbosies dažādas radošās darbnīcas, ekskursijas, ruļļu cīņas, diskusija par velo attīstību pilsētā un citi aizraujoši pasākumi. Pasākumu noslēgumā biedrība "Rīgas Velo nedēļa" rīkos tradicionālo krāšņo tvīda braucienu, kas guvis lielu rīdzinieku atsaucību un kļuvis par Rīgas vizītkarti.

Rīga, 23.apr., LETA.
Foto:Stock.XCHING
 

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai