abc.lv skaitļos

Lietotāji online87
Aktīvie uzņēmumi25213
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Pieci lietderīgi padomi, kā izmantot tējas maisiņus mājās un dārzā : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Pieci lietderīgi padomi, kā izmantot tējas maisiņus mājās un dārzā

Pieci lietderīgi padomi, kā izmantot tējas maisiņus mājās un dārzā
Banner 280x280

Vai esi iedomājies, kā tējas maisiņš var palīdzēt mājas solī? Ja lielā tīrīšana tev vēl priekšā, mums ir pāris noderīgi padomi, kā aizstāt sadzīves ķīmiju ar melnās tējas maisiņu. Ja vēlies samazināt alerģiju risku, vai vienkārši izmēģināt alternatīvu un neparastu veidu kā rūpēties par sevi un savu apkārtējo vidi, SIA "Apsara" tējas meistars Andris Purviņš iesaka izmantot melno tēju.

Izrādās, ka tēju var ne tikai baudīt karstu un krūzē, bet veiksmīgi un zaļi izmantot arī ikdienā. "Tējā atrodas daudz dažādu vielu, padarot melno tēju par unikālu produktu, kas izmantojams pat mājas tīrīšanā. Iespējams vērts apdomāt un tējas paciņu turpmāk turēt ne vien virtuves plauktā, bet arī saimniecības skapītī," iesaka "Apsara" tējas meistars Andris Purviņš.

Ledusskapis, kas smaržo svaigi un tīri
Nākamreiz, pirms izmetat tējas maisiņu, padomājiet divreiz! Ja nākas saskarties ar nepatīkamu aromātu ledusskapī kā alternatīvu cepamajai sodai, novietojiet pāris izmantotus tējas maisiņu atklātā traukā jūsu ledusskapī. Tējas maisiņi uzsūks nevēlamās smakas, atstājot ledusskapi svaigu un tīru.

Tīri trauki

Saglabājiet savu čuguna pannu brīvu no rūsas, noslaukot to ar mitru, melnāstējas maisiņu pēc katras lietošanas reizes. Tanīns, kas atrodas tējā, uz pannas izveidos aizsargājošu slāni, kas novērš oksidāciju, kas savukārt izraisa rūsu.

Savukārt tauku noņemšanai iegremdējiet divus vai trīs izmantotus tējas maisiņus izlietnē, kas pilna ar netīriem traukiem un siltu ūdeni. Atstājiet iegremdēties uz piecām minūtēm. Tēja palīdzēs nojauktu tauku un pārtikas traipus, līdz ar to aiztaupot laiku beržot netīros traukus.

Bagātīgs komposts un mājas augi

Tēju bieži izmanto kā komposta bagātinātāju dārzā un mājās. Tējas maisiņš kompostu papildinās ar slāpekli bagātiem komponentiem, līdzsvarojot oglekli bagātos materiālus. Apkaisiet rožu krūmus ar jaunām vai lietotām melnās tējas lapiņām un pārklājiet ar mulču. Laistot krūmu, no tējas augsnē izdalīsies barības vielas, mudinot augšanu. Rozes mīl miecskābi, kas dabiski rodas tējā.

Tīras koka grīdas un mēbeles
Svaigi gatavota tēja ir lielisks līdzeklis koka grīdu un mēbeļu kopšanai. Uzvāriet litru ūdens ar pāris tējas maisiņiem un ļaujiet atdzist. Iemērciet mīkstu drānu tējā un izmantojiet to, lai noslaucīt virsmu tīru. Pēc tam pārslaukiet ar sausu un tīru drānu. Anti-eļļojošie aģenti tējā palīdz sadalīt netīrumus. Tēja ir dabiski maiga pret tādām virsmām kā koks.

Dzidri spoguļi

Izsmidziniet vāju tēju, kas izgatavota no lietotiem tējas maisiņiem, uz stikla virsmām, piemēram, logiem un spoguļiem. Tas būs vienkāršs veids kā notīrīt netīrumus, putekļus un pirkstu nospiedumus. Pēc tam pārslaukiet ar tīru un sausu drānu.

Foto: Stock.XCHNG
 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai